GESTIÓ EMPRESARIAL

El president d'Inditex, Pablo Isla, proposa Carlos Crespo com a conseller delegat

Crespo serà l'encarregat de supervisar la transformació digital del grup

carloscrespo

carloscrespo

3
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La comissió de nomenaments del consell d’administració d’Inditex, a proposta del president executiu, Pablo Isla, ha acordat proposar el nomenament de Carlos Crespo, actual director general d’Operacions d’Inditex, com a conseller delegat del grup, càrrec que ostentava Isla fins ara. El nomenament serà efectiu després de la seva aprovació pel consell d’administració, un cop sigui designat conseller per la junta general d’accionistes, que s’ha de convocar el pròxim mes de juliol. En aquesta junta general també es procedirà a la reelecció de Pablo Isla com a president executiu. 

El nomenament de Crespo s’emmarca en la necessitat de reforçar la cúpula directiva en la nova orientació empresarial del grup en què el canal 'on line' incrementarà el seu pes en les vendes d’una manera més ràpida.

Tàndem de gestors

Té Crespo un perfil eminentment tècnic, especialment acurat en l’optimització financera dels projectes, una cosa que en l’actual situació serà especialment útil a Inditex, quan Isla assumeix cada vegada més un paper institucional en el grup en conjunció amb la seva responsabilitat com a president executiu. 

El nomenament de Crespo al juliol estarà aparellat a l’ampliació del màxim òrgan de govern de la multinacional, el consell d’administració, que passarà de 9 a 11 membres. Queda pendent la selecció d’un d’aquests membres independents del consell (els independents seran sis). 

Augment del pes de la venda 'on line'

Inditex va tancar el 2018 amb una facturació global de 26.145 milions d’euros, un 3% més que l’any anterior. A tipus de canvi constant, les vendes del grup van avançar el 7%.  Internet suposa el 14% de les vendes, percentatge que augmentarà en el futur. El resultat net es va situar en 3.444 milions d’euros, el 2% més. Aquests comptes van semblar a la majoria dels analistes escarits i necessitats de reactivació, cosa que ha de ser en l’objectiu prioritari de la gestió de Crespo en aquest mateix exercici. 

Isla va anunciar l’any passat que les botigues d’Inditex seran plenament digitals, integrades amb 'online' i sostenibles el 2020. En aquell moment, tota la tecnologia RFID, que ara ja està completament desplegada a Zara, Massimo Dutti i Uterqüe, s’acabarà d’implantar a la resta de botigues i marques del grup, fita que coincidirà

amb la culminació del programa d’implantació de botigues ecoeficients, completat en un 86%.

Transformació de la botiga

Isla ha remarcat el treball que Crespo ha estat realitzant en diferents àrees de la companyia, en particular com a director general d’Operacions, i ha avançat que la seva aportació serà molt valuosa “en el moment estratègic actual de transformació digital i de compromís amb la sostenibilitat de la companyia”. Inditex ha desenvolupat des del 2012 un pla d’optimització de botigues que ha permès l’adaptació tecnològica del 90% del parc de botigues amb un total de 3.364 obertures brutes, 3.383 reformes i ampliacions, i 1.400 absorcions d’unitats més petites en els últims sis anys. L’objectiu és que les botigues siguin capaces d’oferir tots els productes a la venda al web, per la qual cosa tendeixen a ser cada vegada més grans i convertir-se també en punts d’entrega, 'picking' o d’enviament de les comandes confirmades a internet. 

Àrees de responsabilitat

Notícies relacionades

Des de la seva nova posició com a conseller delegat, i reportant el president executiu, Carlos Crespo serà responsable de les àrees de Tecnologia (Sistemes, Dades i Digital), Seguretat de la Informació, Logística i Transport, Obres, Assessoria Jurídica, Compres i Contractacions, i Sostenibilitat, i definirà juntament amb el president executiu l’estratègia global de la companyia.

Trajectòria

Crespo, de 48 anys, va començar la seva carrera en Auditoria de Comptes i es va incorporar a Inditex l’any 2001 com a responsable de polítiques comptables dins del Departament d’Administració Financera. Després d’haver dirigit, posteriorment, la Gestió Administrativa d’Existències en els centres logístics del grup, va assumir, el 2005, la responsabilitat de dirigir l’Auditoria Interna, fins que el 2018 va ser nomenat director general d’Operacions del grup, posició que ocuparà fins al seu nomenament com a conseller delegat al juliol.

Temes:

Inditex