Innovació

Barcelona inaugura el Pier 03, la seva segona 'casa de les start-ups'

Barcelona Tech City estrena l'espai, a l'edifici d'Els Porxos d'en Xifré

L'espai, de 3.500 metres quadrats, acollirà el 'hub' de 'blockchain' i una zona d'innovació responsable

7

7

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Barcelona ja té la seva segona casa de les start-ups. Després del’èxit del Pier 01Pier 01Barcelona Tech City, associació que representa més de 800 emprenedors, start-ups i empreses dels sectors digital i tecnològic barceloní, ha anunciat l’obertura del Pier 03, un nou espai d’innovació per a empreses emergents també situat molt a prop del front marí. La nomenclatura dePier 02es guarda per a un espai encara més gran en què es continua treballant, segons fonts de l’associació.

“Comptar amb un nou Pier és la demostració de l’impacte que té el creixement de l’ecosistema tecnològic i digital de Barcelona i la consolidació com a focus de negocis i inversió en aquest sector”, assegura Miguel Vicente, president deBarcelona Tech City. 

Localitzat a l’edifici Els Porxos d’en Xifré (just on s’ubica el restaurant 7 Portes, davant la Llotja de Mar) i a tres minuts del Pier01, aquest nou espai compta amb més de 3.500 metres quadrats d’oficines a les quals, a més, afegirà una gran terrassa verda de 2.500 metres quadrats. L’immoble comptarà amb la presència de més de 20 companyies i diferents agents de l’ecosistema, seguint la filosofia de l’actual ‘hub’ de Barcelona Tech City.

Així, dins d’aquest edifici s’hi han instal·lat empreses comTiendeo, Grup Viko o MyPoppins, a més de centres d’educació comThe Valley Digital Business School. També, dins de l’edifici s’estrenarà l’esperat ‘hub’ d’empreses dedicades alblockchain, amb empreses i institucions que desenvolupen productes basats en aquesta nova tecnologia que utilitza les cadenes de blocs. “Vivim en un moment especial en la història, ‘blockchain’ pot transformar radicalment el panorama dels negocis de totes les indústries”, destaca Miquel Martí, conseller delegat de Barcelona Tech City. ‘Start-ups’ comCaelum Labs, FlexiDAO, Unison, Herotoken, IOVlabs, Obyte, BetterChaini l’associacióAlastriatindran presència en l’espai, que tindrà 500 metres quadrats.

Notícies relacionades

A més, el nou Pier tindrà dues zones pioneres: la primera, la casa de les neurociències (Neurohouse). Impulsat perNovartis, es tracta del primer espai físic de trobada i interacció sobre neurologia a Espanya i Europa. Compta amb 250 metres quadrats. 

El segon actor destacat del Pier 03 serà Barcelona Civic Tech House. El projecte d’Eticas Foundation en col·laboració amb Barcelona Tech City proporcionarà a partir de l’octubre del 2019 1.000 metres d’espai per a iniciatives d’innovació responsable, tecnologia cívica i ètica i ‘tech for good’.