Supermercats

Fridman renova la cúpula de Dia després de sobreviure a la fallida

El nou conseller delegat és Karl-Heinz Holland després de la dimissió de Borja de la Cierva

L'antiga directiva dimiteix en bloc per deixar pas als nous noms de Mikhail Fridman

zentauroepp45700541 dia supermercados  market181101175410

zentauroepp45700541 dia supermercados market181101175410 / ELISENDA PONS

2
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Canvis a Dia. La cúpula directiva de la cadena de supermercats dimiteix en bloc per deixar pas als noms triats per l’accionista majoritari Mikhail Fridman que no ha volgut perdre més temps des que va prendre el control de la companyia per dominar el Consell. El seu home fort al capdavant de la filial de distribució del fons Letterone (L1 Retail), Stephan DuCharme, és nomenat nou president de la cadena de supermercats i Karl-Heinz Holland, nou conseller delegat.

A les 4.30 de la matinada, el consell d’administració de Dia va emetre un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) avisant dels canvis. Aquesta era una de les tres condicions que havia posat el magnat rus per ferl’ampliació de capital de 500 milions d’euros i frenar l’entrada de la companyia en preconcurs de creditors, els altres dos ja havien sigut executats: liquidar amb èxit l’opa per tenir el control de la cadena i arribar a un acord amb els bancs creditors sobre els deutes amb ells (912 milions d’euros).

Els fins ahir consellers de la cadena Richard Golding, Mariano Martín Mampaso, Antonio Urcelay Alonso, María Garaña Corces, Julián Díaz González, Angela Spindler i Borja de la Cierva Álvarez de Sotomayor van presentar la seva dimissió com a consellers i membres de les comissions del Consell d’Administració de la societat. Al seu lloc van ser anomenats Stephan DuCharme i Karl-Heinz Holland, així com Michael Joseph Casey i Sergio Antonio Ferreira Dias com a consellers externs dominicals (a proposta de LetterOne) i Christian Couvreux i José Wahnon Levy com a consellers independents.

A més, Christian Couvreux, Stephan DuCharme i Jaime García-Legaz Ponce han sigut nomenats membres de la comissió de nomenaments i retribucions, mentre que Sergio Antonio Ferreira Dias i José Wahnon Levy formaran part de la comissió d’auditoria i compliment.

Els nous noms de Dia

Karl-Heinz Holland va treballar durant 23 anys en la competència, als supermercats alemanys Lidl on va ser responsable de compres, màrqueting i logística internacional fins al seu nomenament el 2008 com a CEO del grup. L’acabat de nomenar conseller delegat de Dia va dirigir l’expansió del grup a tot Europa i la va situar com un dels principals grups de distribució del continent. Va deixar Lidl l’any 2014.

Notícies relacionades

Per la seva part, Sergio Antonio Ferreira Dias va ser director financer de Carrefour, on va dirigir l’equip de fusions i adquisicions que va ser responsable de la fusió minorista més gran en la història, la fusió entre els grups Carrefour i Promodes. Després de la fusió Ferreira Dias va codirigir l’equip que va crear els negocis de comerç electrònic per a Carrefour el 1999.

Tant Heinz Holland com Ferreira Dias ja van formar part del Consell d’Administració de Dia. Els dos, juntament amb l’actual president Stephan DuCharme, van dimitir de les seves funcions en òrgans directiu de la cadena de supermercats a finals de l’any passat per desavinences amb la cúpula, segons van dir llavors. Ara tornen amb el control de la companyia sota el braç per iniciar el procés de transformació d’una cadena que en el primer trimestre de l’any va tenir pèrdues de 144 milions d’euros i una caiguda de vendes del 4,3%.