Troba el teu habitatge a barcelona

nova legislació

Promotors i agents immobiliaris rebutgen la llei que limita el lloguer

Consideren que tindrà un efecte contraproduent al mercat immobiliari català

jjubierre26587518 barcelona 2014 07 08  economia   lluis marca  pres160428132428

jjubierre26587518 barcelona 2014 07 08 economia lluis marca pres160428132428

1
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

Les diferències que mantenen Justícia i Territori sobre el decret llei que ha de limitar els preus del lloguer a Catalunya deixa en l’aire la possibilitat que s’aprovi en la reunió del Consell Executiu de la setmana que ve. Però es porti o no, tindrà el rebuig de promotors i agents immobiliaris que consideren que el mercat del lloguer es veurà perjudicat per aquesta normativa.

"Des de l’APCE considerem aquesta mesura totalment contraproduent, ja que una intervenció del mercat com la que sembla està estudiant el Govern pot provocar una reducció de l’oferta de lloguer, i aconseguir l’efecte contrari del que es pretén", ha comentat Marc Torrent, director general de l’Associació de Promotors. Els promotors consideren que el que correspon en el moment actual és "en lloc de traslladar la responsabilitat del sector públic al privat, aconseguir un gran pacte per la vivenda i l’urbanisme que inclogui totes les administracions, partits polítics, i agents implicats per desenvolupar un parc immobiliari de lloguer assequible amb col·laboració publicoprivada".

L’associació que presideix Lluís Marsà es queixa que l’Administració catalana no ha comptat amb la seva opinió a l’hora d’elaborar el decret que vol aprovar Justícia. Segons la seva opinió, si s’acaba limitant els preus, és molt probable que l’activitat es ressenti i no es duguin a terme promocions destinades al lloguer o que les que estan en marxa siguin finalment per vendre.

Seguretat jurídica

Notícies relacionades

Una cosa semblant opinen els agents immobiliaris a qui Justícia els ha anunciat el projecte de llei, tot i que no els han demanat opinió sobre això, ha apuntat Joan Ollé, president del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària. "Tot el que signifiqui posar impediments només es pot resoldre amb un resultat contrari del que es persegueix", ha comentat.

Els API defensens que s’ha de donar seguretat jurídica i estabilitat als propietaris perquè posin al mercat les seves propietats. "El 90% dels propietaris estan disposats a sacrificar entre un 10% i un 20% del preu del lloguer si a canvi tenen la seguretat que si hi ha problemes es podran resoldre amb facilitat", ha apuntat Ollé.