alça del canal 'online'

Walmart augmenta el 80% el benefici trimestral i guanya 3.842 milions

Les vendes a internet van créixer el 37% i les de les botigues l'1%

Wal-Mart.

Wal-Mart.

1
Es llegeix en minuts

La cadena minorista nord-americana Walmart, la més gran del món, va anunciar aquest dijous que ha guanyat 3.842 milions de dòlars en el primer trimestre del seu exercici fiscal, xifra que suposa un augment de beneficis del 80% en comparació amb el mateix període de l’any passat. En un comunicat, la firma amb seu a Bentonville (Arkansas), que s’enfronta a la forta competència d’Amazon, va assenyalar que els seus ingressos van ascendir només l’1% i van sumar 123.925 milions de dòlars, per sota de l’esperat pels analistes de Wall Street. La facturació a les botigues dels Estats Units (EUA) que estaven obertes almenys feia 12 mesos va pujar el 3,4%, el percentatge més alt per a un primer trimestre que s’ha registrat en nou anys, va destacar la companyia.

Les vendes corresponents al comerç electrònic en aquest país van créixer un 37%, reflex d’un fort ascens en les compres 'online', així com en les categories de llar i moda a la pàgina Walmart.com, indica la companyia. "Estem canviant per permetre més innovació, velocitat i productivitat, i ho estem veient en els resultats. Estem especialment satisfets amb la combinació de l’augment de vendes de les botigues i el comerç electrònic als EUA", va dir el president i conseller delegat, Doug McMillon.

Els analistes remarquen que Walmart ha estat invertint a millorar la cadena de subministrament, el negoci de compres i la pàgina web, amb nova tecnologia que recolzi el desenvolupament del comerç electrònic i iniciatives com l’enviament de productes d’un dia per l’altre. La firma té com a meta "ser el líder dels preus baixos", probablement veurà afectat el seu negoci a conseqüència de la guerra aranzelària entre els EUA i la Xina, segons va advertir el cap financer, Brett Biggs, al canal CNBC.

Notícies relacionades

"Volem gestionar els marges amb els nostres clients i accionistes al cap. Tenim estratègies de mitigació que han estat en marxa durant mesos. Però l’increment en les tarifes incrementarà els preus per als clients", va afirmar.

Els resultats es van publicar abans de l’obertura de la Borsa de Nova York i en les operacions electròniques prèvies els títols de Walmart es revaloritzaven el 3,25%. L’últim any, les seves accions han pujat un 18,22%.