cimera econòmica

Sánchez clausurarà la 35a Reunió del Cercle d'Economia i Torra la inaugurarà

Rivera i Casado tenen pendent de confirmar la seva assistència a les jornades a Sitges d'aquest any

lainz43561150 quim torra a la reunion cercle economia foto bertran180531173136

lainz43561150 quim torra a la reunion cercle economia foto bertran180531173136

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president del Govern, Pedro Sánchez, clausurarà la 35 Reunió d’Economia a Sitges el pròxim dissabte 1 de juny, que haurà inaugurat dos dies abans, el 30 de maig, el president Quim Torra, en la qual ja va participar l’any passat.

Els líders del PP i Ciutadans, Pablo Casado, i Albert Rivera, bolcats de ple en la campanya electoral del 26-M, tenen pendent de confirmar la seva participació, segons fonts de l’organització, que podria ser el divendres 31 a la tarda. Les jornades se celebraran només quatre dies després de les eleccions municipals, autonòmiques i europees.

El que sí que té previst mantenir un diàleg aquell dia al migdia amb el president del Cercle d’Economia sobre 'Europa i Espanya després de les eleccions’ és el líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias.

A les jornades hi participaran, sota el lema 'Un món desordenat: economies en transició, democràcies en perill', els tres guardonats amb el premi José Manuel Lara a l’ambició i al propòsit empresarial, Juan Margenat, cofundador de Marfeel; Verónica Pascual, consellera delegadad’ASTI TechGroup i Enrique Silla, conseller delegat de Jeanología.

Aragonès i Nadia Calviño

En les sessions també hi intervindran el vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, la tarda de divendres, i la ministra d’Economia en funcions, Nadia Calviño, que mantindrà un diàleg amb el president de CaixaBank, Jordi Gual, sobre 'Horitzó i perspectives de l’economia'.

En una de les sessions, representants de diverses empreses debatran sobre les plataformes digitals i el repte de la desintermediació en la indústria. Participaran en aquest debat el conseller delegat de Cementos Molins, Julio Rodríguez; el responsable de digitalització de Seat, Fabian Simmer; i el presidentd’Eurecat, Xavier Torra, entre d’altres.

Notícies relacionades

Després de la inauguració del president Torra i del president del Cercle, Juan José Brugera, l’escriptora, periodista i historiadora, guanyadora d’un premi Pulitzer, Anne Applebaum, pronunciarà una conferència sobre 'Democràcies en perill’.

El Cercle ha reservat el matí de dissabte per discutir sobre els objectius de desenvolupament sostenible, que formen part de l’Agència 2030. Entre els participanta destaca l’Alta Comissionada per a l’Agenda 2030 del Govern espanyol, Cristina Gallach