ajust laboral

La plantilla de Nissan ratifica l'ERO per a les plantes de Catalunya

L'acord preveu 550 prejubilacions amb el 85% del salari i 50 baixes voluntàries

v7b8952

v7b8952 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La plantilla de Nissan de les plantes de Catalunya ha avalat "àmpliament" l’acord a què han arribat els sindicats i l’empresa i que suposarà la baixa de 600 empleats. Després de l’assemblea d’empleats, el representant del sindicat majoritari Sigen-Usoc, Enrique Saludes, ha assegurat en declaracions a Catalunya Ràdio que s’ha optat per "cedir" i evitar un ERO forçós davant el fet que hi ha empleats favorables a la prejubilació i a la baixa voluntària i es volia evitar que treballadors que sí que es volen quedar a l’empresa "puguin acabar al carrer".

L’acord preveu 550 prejubilacions i 50 baixes voluntàries. Per als qui es prejubilin, Nissan garanteix un 85% del salari net, i un complement del 5% fins als 63 anys, segons els sindicats, que destaquen que així s’arriba al seu objectiu del 90% del sou. El pacte també inclou garanties que es farà la planta de pintura, que l’empresa va dir que implicaria una inversió de 70 milions d’euros a la Zona Franca.

Adhesió voluntària

Notícies relacionades

El pla de baixes incentivades, al qual s’hauran d’adherir de forma voluntària 100 persones fins al 31 de març del 2020, millora les condicions actuals amb una indemnització legal més 50.000 euros nets.

Un dels punts que ha desembussat les negociacions ha sigut la inclusió per part de l’empresa d’una clàusula de garanties de futur per a la planta de Zona Franca, un element exigit pel comitè des de l’inici de les converses. "La Companyia es compromet a treballar per mantenir el nivell d’ocupació existent una vegada realitzat el redimensionament de la plantilla pactat, deixant constància de la seva intenció de no acudir en la mesura possible a altres mesures de reestructuració, durant la vigència d’aquest conveni", resa el pacte.

Temes:

Nissan