FARMACÈUTIQUES

Rovi va guanyar 6,9 milions d'euros fins al març i va elevar els seus ingressos el 8%

instalaciones-laboratorios-rovi-3

instalaciones-laboratorios-rovi-3

1
Es llegeix en minuts

Els laboratoris farmacèutics Rovi van obtenir un benefici net de 6,9 milions d’euros en els tres primers mesos de l’any, cosa que suposa un augment de l’1% en comparació amb el mateix període del 2018, ha informat aquest dimecres l’empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Els ingressos operatius de la companyia van arribar als 82,4 milions d’euros fins al març, un 8% més que en el mateix període del 2018, gràcies, segons Rovi, a la "fortalesa" del negoci d’especialitats farmacèutiques, les vendes del qual van avançar un 12%.

La farmacèutica ha destacat que el creixement dels seus ingressos es va veure impulsat per les vendes de la seva divisió d’heparines de baix pes molecular, que es van incrementar un 34% fins al març i van representar el 46% dels ingressos operatius del primer trimestre, gairebé deu punts més que en el mateix període del 2018. Les vendes del biosimilar d’Enoxaparina van assolir els 16,5 milions d’euros, mentre que les de Bemiparina, el producte estrella de Rovi, van créixer un 4% a Espanya i van sumar 17,6 milions d’euros.

Notícies relacionades

En els tres primers mesos de l’any, el benefici brut d’explotació (Ebitda) de Rovi va millorar un 17%, fins als 11,9 milions. La companyia proposarà a la junta general d’accionistes la distribució d’un dividend de 0,0798 euros per acció amb càrrec als resultats del 2018, l’equivalent al 25% del benefici net consolidat que va obtenir en aquest exercici. La resta anirà destinada a reserves.

Rovi ha actualitzat a l’alça la seva previsió d’ingressos operatius per a aquest any, des de la banda alta de la primera desena (entre 0% i 10%) fins a la banda baixa de la segona desena (entre 10% i 20%). La companyia ha explicat que aquesta actualització es deu principalment al comportament positiu de Bemiparina a Espanya i a les bones perspectives de vendes del biosimilar d’Enoxaparina.