CONTROL SINDICAL A L'EXECUTIU

Els sindicats insten a reforçar la política industrial del Govern

Les centrals reclamen que el PNI no reemplaci els Pressupostos a l'hora de dotar recursos

zentauroepp46814821 internacional190203160728

zentauroepp46814821 internacional190203160728 / OLI SCARFF

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Els sindicats van instar aquest divendres que el Pacte Nacional per a la Indústria (PNI) no reemplaci la política industrial del Govern de Catalunya i han denunciat que malgrat ser un acord de Govern i del Parlament “no ha rebut aquesta consideració per part de tots els departaments de la Generalitat de Catalunya que hi estan implicats”. “Volem recordar que el PNI no ha de substituir tota la política en matèria industrial de Catalunya i que necessita Pressupostos aprovats que permetin desenvolupar una política industrial acordada. Això és absolutament essencial per millorar la competitivitat de la nostra economia, i per la generació d’ocupació de qualitat”, han explicat els sindicats. 

CCOO i UGT van anunciar que analitzaran en profunditat el grau de compliment del PNI, fets públics dijous en la reunió de la Comissió Executiva Permanent del Consell Català de l’Empresa. Després dels dos primers anys de vigència, el grau d’execució mitjà s’ha situat en el 87% del total pressupostat. Malgrat això, els sindicats recorden que el PNI conté moltes mesures que ja eren activitat ordinària del Govern en matèria industrial, i tot i així no s’ha assolit el 100% d’estat d’execució.

Notícies relacionades

A més, afegeixen les centrals, hi ha indicadors que han d’alertar el Govern pel seu baix grau d’inversió o incompliment, com són els grups d’infraestructures i energia o el d’indústria 4.0 i digitalització. “També hi ha mesures que són una demanda sindical, com el Pla Català de Simbiosis Industrial o la Transformació de l’Àgencia de Residus de Catalunya en l’Àgencia de Recursos, que no tenen cost econòmic i que no han tingut modificació en el dia d’avui”, afegeixen.

Els dos sindicats es mostren “convençuts” de la vigència i capacitat del PNI per ajudar l’economia de Catalunya “a ser més robusta i a millorar la seva balança comercial, amb un model productiu més industrialitzat i de valor afegit, generador d’ocupació de qualitat i que ha de treballar de manera coordinada amb la resta de pactes de caràcter nacional que hi ha avui a sobre de la taula, com el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement”.