reordenació

El Santander convoca als sindicats el 6 de maig per plantejar un ERO

El banc pretén convèncer les centrals de la necessitat d'una reestructuració

anabotin

anabotin / JAVIER VAZQUEZ

1
Es llegeix en minuts

ElBanco Santander ha convocat les forces sindicals a una reunió el pròxim dilluns 6 de maig, a les 12.00 hores, per donar a conèixer els plans de reordenació empresarial que l’entitat té prevista, entre els quals s’inclou un expedient de regulació d’ocupació (EROper a més de 3.000 treballadors, segons han traslladat fonts sindicals a Europa Press.

No obstant, en aquesta cita no es preveu que el banc presidit per Ana Botín ofereixi detalls sobre el nombre d’oficines ni d’empleats que es veuran afectats per la mesura, i per això en principi la convocatòria servirà per exposar als sindicats la necessitat d’emprendre el procés de reestructuració.

Els més de 30.000 empleats del Banco Santander a Espanya confien que el banc respectarà el Protocol de Fusió firmat el passat mes de novembre a l’hora d’executar l’ERO, que recull que l’entitat es compromet a no recórrer als articles de mobilitat geogràfica, a modificacions substancials de les condicions de treball i a l’acomiadament col·lectiu de l’Estatut dels Treballadors sense previ procés de diàleg i participació sindical a la recerca de solucions consensuades.

D’aquesta manera, el Santander renuncia de forma expressa a la presa de mesures traumàtiques en processos de reorganització per l’absorció del Popular. "La diferència entre aquest ERO i el d’altres bancs és que nosaltres hem firmat un protocol de fusió; L’escenari que descomptem és que respecti", han remarcat fonts sindicals a Europa Press, que asseguren que el Santander "sempre ha sigut flexible" en el marc de les relacions i interlocucions amb els representants dels treballadors.

Notícies relacionades

Així, respecte al disseny de les condicions, els sindicats esperen que es busqui un ajustament semblant a l’últim ERO, tot i que reconeixen la dificultat, per exemple, de fomentar les prejubilacions, ja que queda "poca" massa laboral amb edats avançades.

Segons el mapa de sucursals, Galícia podria ser una de les zones en les quals més impacte tindrà l’ERO, tot i que també és probable que l’escassetat de xarxa del Santander al nord d’Espanya limiti aquestes sinergies. Així, les oficines urbanes, com a Madrid i Barcelona, segurament seran les més damnificades donada la seva elevada concentració, en detriment de la xarxa rural.