SECTOR FARMACÈUTIC

Laboratoris Salvat va créixer un 15% el 2018, fins als 70 milions de facturació

El negoci internacional de la companyia representa més del 40% de la facturació

salvat

salvat

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso

Laboratoris Salvat, fabricant de productes com Cristalmina, Monolitum, Relive, Levogastrol i Cetraxal, va tancar l’exercici 2018 amb una facturació de 70 milions d’euros, cosa que va suposar un creixement del 15% respecte de l’any anterior. La companyia va obtenir un resultat sobre vendes superior al 16%. En l’actualitat, el grup farmacèutic està present en més de 60 països, que suposen més del 40% de la facturació total de la companyia. “Durant 2017, el negoci internacional suposava el 35% del grup. El nostre repte ara és el de continuar creixent i arribar al 50% en els pròxims anys, va explicar Alberto Bueno, director general de la companyia.

Notícies relacionades

Els plans de creixement internacional passen per aconseguir noves aprovacions de productes als Estats Units. Amb l’objectiu de donar resposta industrial als plans internacionals, l’any 2016 van comprar una planta de producció farmacèutica a Alcalá de Henares que opera sota el nom de Pharmaloop. En aquestes instal·lacions s’està construint una nova planta industrial de producció de líquids estèrils amb una inversió de 35 milions d’euros, que permetrà superar els 100 milions d’euros de facturació, segons previsions de la companyia.

L’aposta de la companyia per les polítiques d’R+D també ha sigut fonamental per als seus bons resultats, ja que hi han invertit més del 12% de la seva facturació. El 2018 s’han fet dues reunions amb la FDA (Agència Americana d’aprovació de fàrmacs) per iniciar dos nous assajos clínics (un projecte òtic i un altre d’oftàlmic). Es preveu que aquests dos productes es puguin comercialitzar a finals del 2020 als EUA.