Vagues Setmana Santa

CCOO desconvoca la vaga d'aquest dimecres a Adif

El sindicat espera aprovar el conveni el dia 24; si no, anirà a la vaga el 26 d'abril

El Sindicat de Circulació Ferroviària sí que farà vaga demà a Adif

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

La convocatòria i posterior desconvocatòria de vagues durant els períodes vacacionals és una constant gairebé habitual per part dels treballadors per pressionar les empreses. Si aquesta matinada els pilots d’Air Nostrum cancel·laven la vaga després d’arribar a un acord amb l’aerolínia, ara és CCOO la que també decideix evitar l’aturada d’aquest dimecres a Adif i Adif Alta Velocitat després d’acostar actituds amb l’empresa, tot i que mantenen la vaga convocada pel Comitè General d’Empresa per al pròxim 26 d’abril a l’espera dels pròxims esdeveniments.

El sindicat va arribar amb el Govern a un preacord sobre el conveni col·lectiu d’Adif i Adif Alta Velocitat, que operen els serveis de Renfe, el mes de desembre passat. No obstant, aquest encara no s’ha materialitzat, per la qual cosa el sindicat va convocar una vaga aquest dimecres 17 d’abril per pressionar el Govern. Segons explica CCOO en un comunicat, aquest dimarts el sindicat ha rebut una carta d’Adif en què es comunica l’informe favorable a la proposta de preacord del conveni col·lectiu, tot i que amb algunes observacions.

Per això, CCOO ha decidit desconvocar la vaga d’aquest dimecres i esperar el que passi en la reunió de la Comissió de Seguiment de Negociació Col·lectiva de les Empreses Públiques que se celebrarà el dia 24 d’abril. Si després d’aquesta reunió no hi hagués un resultat positiu, el sindicat adverteix que anirà a la vaga el pròxim 26 d’abril.

Notícies relacionades

No obstant, qui sí que farà vaga a Adif i Adif Alta Velocitat demà és el Sindicat de Circulació Ferroviari (SCF) –format per 3.000 professionals de la circulació ferroviària que són els encarregats de regular el trànsit als centres de control–, que també havia convocat vaga aquest dimecres i la mantindrà si no es produeix cap aproximació amb la companyia.

En el cas de SCF, el principal problema és una clàusula que ells consideren "fonamental" sobrel’ordenació professional, inclosa en el preacord de conveni firmat al desembre, que regula l’estructura professional d’aquest grup de treballadors. "L’estructura professional a Adif està obsoleta, i és necessària una actualització profunda, una cosa que suposaria un canvi de categories i funcions i, amb això, la revisió de les retribucions", segons expliquen fonts del sindicat que asseguren que no renunciaran a aquesta clàusula.