El Suprem del Japó ratifica l'empresonament de Ghosn

El tribunal del cas va prolongar la detenció de l'expresident de Nissan fins al 22 d'abril

abertran47241884 former nissan chairman carlos ghosn leaves the tokyo detenti190306092135

abertran47241884 former nissan chairman carlos ghosn leaves the tokyo detenti190306092135 / JIJI PRESS

1
Es llegeix en minuts

El Tribunal Suprem del Japó ha rebutjat l’apel·lació especial presentada per la defensa de l’expresident de Nissan Motor i Renault Carlos Ghosn pel seu nou arrest, van revelar aquest dissabte fonts coneixedores de la decisió a l’agència japonesa Kyodo. L’equip legal de l’empresari, de 65 anys, va fer aquesta apel·lació que permet saltar-se instàncies intermèdies i acudir directament a la màxima autoritat judicial del país dimecres, després que el tribunal de districte de Tòquio que instrueix el cas aprovés l’arrest de Ghosn mentre es trobava en llibertat sota fiança.

La decisió del Suprem, de la qual no es van revelar més detalls, es coneix un dia després que el tribunal a càrrec del cas donés llum verda per prolongar ladetenció provisional de Ghosn fins al 22 d’abril per investigar les noves acusacions en contra seu.

Nova detenció

Ghosn va tornar a ser detingut la setmana passada, menys d’un mes després que el mateix tribunal el posés en llibertat sota fiança, el 6 de març, després que la fiscalia fes noves acusacions en contra seu per la suposada desviació de part dels fons d’unes transferències a una distribuïdora d’Oman per al seu ús personal.

L’exdirectiu va ser detingut per primera vegada el 19 de novembre del 2018, acusat d’haver ocultat a les autoritats financeres del Japó compensacions milionàries suposadament pactades amb Nissan.

Notícies relacionades

Sobre ell pesen tres acusacions formals, dues relacionades amb l’ocultació de les remuneracions i una tercera d’abús de confiança de Nissan per presumptament haver utilitzat fons de l’empresa per cobrir pèrdues financeres personals i fer pagaments a un empresari saudita que la companyia considera injustificats.

Ghosn, que va passar 108 dies detingut abans d’obtenir la llibertat sota fiança, nega totes les acusacions i manté que es deuen a “un complot” contra ell tramat per executius de Nissan, segons va dir en un missatge de vídeo distribuït pels seus advocats.

Temes:

Nissan Renault