AUTOMÒBIL

Els sindicats de Nissan preparen mobilitzacions després de l'anunci de l'ERO

46569310 59

46569310 59

1
Es llegeix en minuts

Els sindicats de Nissan preparen ja un calendari de mobilitzacions, que no descarta la vaga i que inclourà una protesta durant la celebració al maig del pròxim Automobile Barcelona, davant de l’anunci de l’empresa que presentarà un ERO per a 600 persones dels seus centres de Barcelona. Nissan ha anunciat aquest divendres que presentarà un expedient de regulació d’ocupació (ERO) que afectarà 600 treballadors de Barcelona als seus centres de Zona Franca i Montcada, després de finalitzar ahir sense acord el termini fixat per l’empresa per tancar l’ajustament de plantilla anunciat.

Des de l’empresa s’ha insistit que la direcció continua prioritzant "les mesures de caràcter voluntari i un pla de prejubilacions" amb el 80% del salari net fins a la jubilació als 63 anys.

Notícies relacionades

Segons el president del comitè d’empresa, Juan Carlos Vicente (CCOO), el comitè prepararà en els pròxims dies un calendari de mobilitzacions i no descarta la convocatòria d’una vaga, "perquè la plantilla està molt enfadada amb aquesta situació". Vicente ha explicat que, si no s’ha arribat a un acord abans, els treballadors de Nissan es manifestaran l’1 de maig i durant la celebració de l’Automobile Barcelona el pròxim mes. El comitè reclama que es garanteixi l’ocupació i el futur de les plantes de Barcelona, i una sortida "digna" per als treballadors afectats per l’ajustament.

En aquest sentit, els sindicats demanen que les prejubilacions es facin en les mateixes condicions que van tenir els empleats que van abandonar la companyia fa un mes, el 90% del salari net fins a la jubilació als 63 anys. Vicente no ha descartat arribar a un acord amb l’empresa "sempre que es garanteixi el futur de la companyia i la sortida digna dels treballadors de més edat".

Temes:

Nissan