eleccions

Els gestors demanen que els deixin fora de la pugna per la Cambra de Comerç

El col·lectiu reclama als candidats que se centrin en les seves propostes electorals en comptes de "posar en dubte l'activitat i integritat" dels professionals

2
Es llegeix en minuts

El Col·legi de Gestors Administratius de Catalunya ha optat per defensar "la professionalitat" i la "integritat" del col·lectiu davant de les declaracions d’alguns dels candidats a la Cambra de Comerç que han relacionat la fiabilitat del sistema de vot electrònic amb les gestories.

"Des del Col·legi de Gestors, demanem que els candidats a la presidència de la Cambra de Comerç centrin els seus esforços a donar a conèixer les seves propostes electorals en comptes de posar en dubte l’activitat i la integritat dels gestors administratius", afirmen en un comunicat.

L’associació ha remarcat que els gestors "realitzen una activitat professional àmpliament reconeguda i del tot aliena" al procés electoral a la Cambra, i que són professionals de confiança per a les pimes a l’assessorar-los en temes laborals i fiscals. Ha afirmat que estan sotmesos a un codi deontològic que vetlla perquè la seva activitat "sigui del tot transparent i íntegra", i que l’escola compta amb els mecanismes de control i correcció necessaris per assegurar-lo com a màxim òrgan representatiu.

El Col·legi ha remarcat que "confia plenament" en la professionalitat dels seus associats i el comportament ètic de les seves actuacions davant de qualsevol situació.

La polèmica va sorgir després d’una reunió d’aspirants a la Cambra amb la consellera d’Empresa, Àngels Chacón. Un dels candidats a la presidència, Ramon Masià, va prendre la paraula per advertir d’un "incompliment flagrant" de la normativa sobre el vot electrònic. Membres de l’equip de Carles Tusquets es van expressar en el mateix sentit i fins i tot algun recolza la candidatura d’Enric Crous  i José María Torres, malgrat defensar el vot electrònic.

Tot això es va produir després que s’anunciés que per votar en les eleccions del maig n’hi haurà prou amb un certificat digital. Chacón va indicar que el sistema de vot electrònic implantat compleix els requisits tant del decret electoral de la Generalitat com de l’ordre del Ministeri d’Indústria.

Notícies relacionades

Va ser en aquest context que es va insinuar que mitjançant el sistema previst es possibilitaria que les gestories que controlin els certificats de diverses empreses puguin votar per totes sense consultar-ho. Això és una cosa que el Col·legi ha rebutjat taxativament. "Que ens deixin fora de la pugna per la Cambra", ha assegurat un portaveu.

Des de la Generalitat recorden que la normativa preveu una "autenticació robusta" del votant. A més, està subjecte a una declaració de responsabilitat, la vulneració de la qual provoca "conseqüències jurídiques", recorden. Al seu torn, afirmen que després d’una auditoria es va constatar que la doble autenticació que alguns reclamen tampoc oferia garanties.