en cas de 'brexit' abrupte

El Banc d'Espanya avisa les entitats britàniques que hauran de renovar les seves llicències

Els bancs tindran nou mesos per revalidar els contractes de prestació de servei

zentauroepp42030395 file   a july 29  2015 file photo shows the sign on a branch180212120844

zentauroepp42030395 file a july 29 2015 file photo shows the sign on a branch180212120844 / Kirsty Wigglesworth

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Banc d’Espanya ha comunicat a les entitats financeres la publicació del reial decret llei 5/2019 pel qual s’adoptenmesures de contingència davant de la retirada del Regne Unit de la Unió Europea sense que s’hagi arribat a un acord. El Banc d’Espanya avisa que aquesta sortida comporta la pèrdua automàtica del benefici del passaport europeu, per la qual cosa, en absència d’un període transitori com el previst en el text de l’Acord de Sortida, les entitats britàniques hauran d’adaptar-se al règim previst en la legislació aplicable a les entitats de tercers països per continuar prestant serveis financers a Espanya. 

El decret constata que els contractes de prestació de serveis preexistents mantindran la seva vigència i plens efectes després de la sortida del Regne Unit malgrat la pèrdua del passaport europeu per part de les entitats britàniques. Però constata que les entitats estaran obligades a renovar el contracte en un període predeterminat. Així mateix, recull els supòsits en què, sense perjudici de l’anterior, resultarà necessari obtenir una nova autorització per gestionar els contractes preexistents i garantir així la seva continuïtat.  

Nova autorització

Notícies relacionades

El decret concreta que les entitats britàniques hauran de comptar amb una autorització, a més de firmar nous contractes, per gestionar els contractes en curs en diversos supòsits. Hauran de renovar els contractes preexistents, introduir-hi modificacions que suposin la prestació de nous serveis a Espanya, introduir-hi modificacions que afectin obligacions essencials de les parts, tots aquells supòsits en els quals les activitats vinculades a la gestió dels contractes preexistents hagin d’estar emparades per una autorització.

La gestió dels contractes en curs en els anteriors supòsits podrà realitzar-se a l’empara de l’autorització concedida inicialment per l’autoritat britànica competent, la vigència de la qual podrà mantenir-se durant nou mesos. També en el cas d’una nova autorització a Espanya o en un altre Estat membre de la Unió Europea que empari la prestació de serveis financers a Espanya. Mentre que l’autorització concedida inicialment per l’autoritat britànica competent només empara la gestió dels contractes subscrits anteriorment a la sortida del Regne Unit, l’obtenció d’una nova autorització permetrà a les entitats britàniques, a partir d’aquell moment, concloure, a més, nous contractes de serveis financers. 

Temes:

Bancs