TURISME

El Govern minimitza l'impacte del 'brexit' en la pròxima temporada turística

La ministra d'Indústria, Turisme i Comerç, Reyes Maroto, assegura que Espanya està preparada per a una sortida de la UE sense acord del Regne Unit

maroto

maroto

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La ministra d’Indústria, Turisme i Comerç, Reyes Maroto, ha assegurat aquest dimarts que Espanya està preparada per a un 'brexit' sense acord i ha llançat un missatge de calma a les empreses exportadores i al sector turístic. Malgrat que les estadístiques encara no reflecteixen una caiguda dràstica del turisme britànic imputable al 'brexit', el Govern reconeix que aquesta situació es pot donar en els pròxims mesos, tot i que també influeix la recuperació d’altres destins turístics que l’any passat van patir una caiguda en afluència de visitants. En qualsevol cas, Maroto confia que els turistes britànics que arribin a Espanya tinguin un poder adquisitiu més gran i compensin qualsevol reducció conjuntural que es pugui donar com a conseqüència del 'brexit'. La ministra ha assegurat que no es demanarà visat als turistes procedents de les illes britàniques i que la cobertura pública dels serveis de salut es continuarà donant com fins ara. 

Maroto ha afegit, en el 50è aniversari de l’Associació d’empreses industrials internacionalitzades (Amec) que el Govern ha aprovat "un pla integral de contingència per preservar el normal desenvolupament dels fluxos comercials i dels interessos econòmics d’Espanya". "Estem preparats", ha assegurat recordant que s’han reforçat els mecanismes de recolzament a les duanes i a l’Icex (serveis de comerç exterior), per assessorar les empreses.

Respecte d’una possible disminució de visitants britànics a Espanya amb la prevista sortida del Regne Unit de la UE, Maroto ha assegurat que el Govern garantirà "tota una sèrie d’instruments de manera que no hi hagi canvis respecte als requisits que s’exigeixen als turistes britànics", i per això aquests podran "continuar venint a Espanya sense cap problema". La ministra ha assegurat que "no hi haurà visats" i que els turistes "poden continuar gent servir la sanitat, sense veure’s afectats per un augment del cost" i que "no hi haurà cap encariment associat als mecanismes que es podrien activar com a conseqüència que el Regne Unit passi a ser un tercer mercat".

Notícies relacionades

"També estem treballant en una campanya informativa amb els turoperadors perquè traslladin als britànics que estan decidint en aquests moments quin viatge contracten que Espanya està preparada i que no tindran cap diferència respecte als costos dels viatges", ha afegit. Ha explicat que el Govern garantirà la reciprocitat de treballadors britànics que estan treballant a Espanya en l’àmbit turístic i viceversa, perquè tinguin "les mateixes condicions laborals" que fins ara.

"Sigui quin sigui el futur de la relació entre el Regne Unit amb la Unió Europea i amb Espanya, l’important és que les empreses espanyoles continuïn beneficiant-se de les oportunitats que ofereix el mercat britànic i mantindrem els vincles comercials i d’inversió tan intensos que ens uneixen", ha conclòs la ministra.

Temes:

Brexit Turisme