SANCIÓ

Brussel·les multa amb 52 milions General Electric per falsejar informació en una operació

La firma va proporcionar informació "inexacta" durant el procés per obtenir el permís per comprar LM Wind

getthumbsbyfilename3

getthumbsbyfilename3

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Comissió Europea ha anunciat aquest dilluns una multa de 52 milions d’euros a la nord-americana General Electric per proporcionar informació "inexacta" durant el procés per obtenir el permís de Brussel·les a la compra de LM Wind, una operació que finalment va ser aprovada per l’Executiu comunitari després de corregir GE les dades comunicades.

"Les informacions exactes són essencials perquè la Comissió pugui prendre decisions en matèria de competència i tenint en compte tots els elements. La multa demostra que ens prenem molt seriosament que les empreses no respectin les seves obligacions", ha explicat la comissària de Competència, Margrethe Vestager, a l’anunciar la decisió en un comunicat.

El cas es remunta al gener del 2017, quan General Electric va notificar a Brussel·les la seva intenció de comprar LM Wind però va afirmar en la informació facilitada que no estava desenvolupant cap aerogenerador de potència superior per a medi marí, més enllà d’una turbina ja existent de sis megawatts.

No obstant, l’Executiu comunitari va descobrir per informació facilitada per tercers que la firma nord-americana sí que comptava amb un aerogenerador marí amb potència de dotze megawatts, la qual cosa va forçar GE a retirar la seva primera notificació de compra i presentar-ne una de corregida el febrer d’aquell any.

Notícies relacionades

La Comissió finalment va aprovar l’operació un mes després, però més endavant va decidir iniciar un expedient contra General Electric per violar les seves obligacions respecte a les regles de competència sobre fusions a la Unió Europea.

Tot i que Brussel·les ha conclòs la investigació amb una multa per proporcionar informació inexacta, els serveis comunitaris han assenyalat que aquesta decisió no té cap efecte en el vistiplau donat a l’operació, ja que la sent¡encia es va basar en la informació esmenada.

Temes:

Brussel·les