BANCS

Dimiteix el president de Swedbank per un escàndol de blanqueig de capitals

La incompatibilitat amb el càrrec de conseller delegat a Sodra ha sigut el motiu de la seva renúncia

zentauroepp47639897 file photo  swedbank acting ceo anders karlsson and chairman190405105638

zentauroepp47639897 file photo swedbank acting ceo anders karlsson and chairman190405105638 / Johan Ahlander

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El president del consell d’administració del grup bancari nòrdic SwedbankLars Idermark, ha presentat la seva dimissió per un escàndol de blanqueig de diners que esquitxa l’entitat.

Un programa de la televisió pública sueca SVT va acusar el mes de febrer passat Swedbank d’haver permès que mig centenar de clients realitzessin transaccions de fins a 40.000 milions de corones sueques (3.779 milions d’euros) entre el 2007 i el 2015 cap a comptes de la filial estoniana de Danske Bank. El banc danès va informar l’any passat que estava investigant transaccions per valor de 200.000 milions d’euros en la seva filial al país bàltic.

Notícies relacionades

Idemark, en el càrrec des del 2016, ha assegurat que "arran de la forta discussió recent sobre Swedbank i les qüestions sobre el control del blanqueig de diners sospitós als països Bàltics per part de l’entitat, he arribat a la conclusió que l’atenció mediàtica no és compatible amb el meu càrrec de conseller delegat a Sodra (consorci forestal)". He decidit que la millor alternativa és abandonar la meva posició com a president del Swedbank de forma immediata", ha afegit.

L’entitat escandinava ha designat l’actual vicepresidenta, Ulrika Francke, com a nova presidenta del consell de Swedbank. A més, la dimissió d’Idemark es produeix una setmana després que el consell d’administració decidís acomiadar la seva llavors consellera delegadaBirgitte Bonnensen, tot i qe l’havien ratificat en el càrrec sis dies abans.

Temes:

Suècia