finançament

Cellnex cobreix el 100% de l'ampliació de 1.200 milions

El 98,8% de titulars de drets preferents se sumen a l'operació

1
Es llegeix en minuts

Cellnex ha cobert per completl’ampliació de capital per 1.200 milions d’euros que va iniciar el passat 2 de març. Així ho ha comunicat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i ha explicat que que la demanda ha superat en 16,6 vegades l’oferta, que ascendeix a 66,99 milions d’accions noves. El 98,8% de titulars de drets de subscripció preferent d’accions han acudit a l’ampliació.

Les noves accions emeses equivalen a un 28,91% del capital abans de l’ampliació. Els fons procedents de l’operació es destinaran a reforçar i augmentar els recursos de la companyia per continuar recolzant la seva expansió en el marc de la seva estratègia de creixement a Europa.

A l’anunciar l’operació, el president de Cellnex, Marco Patuano, va destacar el recolzament del consell "a una estratègia de creixement sostingut que, en només quatre anys des de la sortida a borsa, ha portat la companyia a estendre les seves operacions a 6 països a Europa, multiplicar les seves principals magnituds i ocupar una posició de clar lideratge europeu entre els operadors d’infraestructures de telecomunicacions". La companyia ha anunciat en període inversions per valor de gairebé 4.000 milions.

El conseller delegat, Tobías Martinez, ha destacat l’"excepcional acollida de l’ampliació" i ha ressaltat el fet que "pràcticament la totalitat dels titulars de drets de subscripció preferent d’accions de la companyia, un 98,8%, han recolzat l’ampliació".

L’ampliació s’ha dut a terme mitjançant l’emissió i posada en circulació d’aproximadament 66,99 milions d’accions ordinàries a un preu de subscripció (capital més prima d’emissió) de 17,89 euros per cada acció nova. 

Els drets de subscripció preferent s’han assignat a tots els accionistes de Cellnex que haguessin adquirit accions fins a l’1 de març del 2019 i les transaccions dels quals fossin registrades a Iberclear fins al 5 de març de 2019 (tots dos inclosos). Cada acció en circulació en aquell moment atorgava el dret a rebre un dret de subscripció preferent. Es necessitaven 38 drets per subscriure 11 accions noves. El període de subscripció preferent va finalitzar el passat 16 de març.

Cellnex va subscriure un contracte d’assegurament amb Morgan Stanley & Co. International plcJ.P.  Morgan

Notícies relacionades

Securities plc Goldman Sachs International, en qualitat de 'Joint Global Coordinators' i 'Joint Bookrunners’ i

 BNP PARIBAS i CaixaBank BPI, en qualitat de 'joint bookrunners'. 

Temes:

Cellnex Empreses