MEDI AMBIENT

Inditex s'alia amb el MIT per impulsar el reciclatge i l'anàlisi 'big data'

El pacte inclou l'establiment de projectes comuns en investigació en tractament de dades i intel·ligència artificial

inditex mit

inditex mit

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso

El grup Inditex ha firmat un acord amb Massachusetts Institute of Technology (MIT) per desenvolupar línies conjuntes d’investigació enfocades en anàlisi de dades, intel·ligència artificial i reciclatge. L’objectiu és indagar sobre el reciclatge de materials tèxtils per aplicar els nous descobriments en la distribució comercial, en el marc del desenvolupament del que es coneix com a economia circular o de residus.

L’acord, entre els presidents d’Inditex, Pablo Isla, i del MIT, Rafael Reif, està valorat en més de 4 milions de dòlars (3,5 milions d’euros). Dues àrees interessen especialment a Inditex, ecoeficiència i anàlisi de dades (‘big data’). La multinacional gallega està especialment interessada en aplicacions capaces d’establir models prescriptius d’hàbits de consum (a aquest capítol aporta un milió d’euros per a investigació).

En un comunicat, el grup tèxtil ha remarcat que amb aquest nou acord les dues empreses consoliden el seu compromís amb la innovació i l’educació que en el passat els ha portat a col·laborar en projectes tecnològics focalitzats en logística, sostenibilitat i enginyeria d’operacions.

Inditex recolzarà aquesta activitat amb la construcció de quatre càtedres en àrees com la sostenibilitat i la investigació d’operacions. A més, s’adherirà al MIT Institute for DataSystems and Society per aprofundir en l’anàlisi d’àrees com ara la intel·ligència artificial, l’aprenentatge automatitzat i el ‘data science’.

Notícies relacionades

Les beques del grup tèxtil per als estudiants del MIT Leaders for Global Operations Master (LGO) es renovaran, i es convocarà una nova edició del fons MIT-Spain Inditex Sustainability Seed per promoure la investigació en noves tècniques de reciclatge tèxtil i la creació de noves fibres a partir de tecnologies sostenibles.

En aquesta nova edició se seleccionaran cinc propostes d’estudi que encaixin en l’estratègia global de sostenibilitat d’Inditex destinades a trobar solucions innovadores en àrees com el reciclatge, els teixits ecològics, les energies netes i l’ecoeficiència en logística i fabricació, entre d’altres. La firma ja disposa al seu catàleg de peces de vestir elaborades amb rebutjos del plàstic, un exemple a aprofundir en els pròxims anys per a la comercialització de productes fruit de l’aprofitament de materials.

Temes:

Inditex