INSPECCIÓ MASSIVA

El Banc d'Espanya visita per sorpresa 189 oficines de 12 entitats

L'actuació inspectora de l'organisme busca comprovar si l'atenció al client és l'adequada

L'organisme supervisa la comercialització d'hipoteques, préstecs i targetes i que la publicitat exposada no sigui enganyosa

Una clienta realitza una gestió en una oficina bancària a Tona (Osona)

Una clienta realitza una gestió en una oficina bancària a Tona (Osona) / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
ROSA MARÍA SÁNCHEZ

Personal del Banc d’Espanya ha visitat el mes de març sense previ avís un total de 189 oficines bancàries, corresponents a 12 entitats diferents a fi de verificar ‘in situ’ el grau de compliment de la normativa de transparència informativa i protecció del client.  

Segons un comunicat emès pel mateix Banc d’Espanya, equips de supervisió del Departament de Conducta de Mercat es van presentar en diferents sucursals d’una mateixa entitat a la mateixa hora i sense previ avís, en una acció concertada a tot Espanya. Així, fins en dotze ocasions, per a cadascuna de les entitats objecte d’inspecció.

Notícies relacionades

Una vegada allà, es van identificar com empleats del Banc d’Espanya i van obtenir la documentació que van considerar oportuna sobre els processos de comercialització de productes financers, com préstecs hipotecaris, personals i targetes de crèdit. També van poder comprovar com es proporciona als clients la informació completa prèvia a la subscripció dels seus contractes. A més, els inspectors van prendre imatges de les oficines per comprovar que la publicitat exposada no és enganyosa i que els missatges que dirigeixen als seus clients se cenyeixen a la norma. 

Aquesta és la primera experiència massiva de supervisió de conducta de mercat ‘in situ’, ja que en ocasions anteriors les visites se circumscrivien a les oficines d’una sola entitat. Segons el Banc d’Espanya, l’anàlisi de la informació i la documentació obtinguda en aquesta iniciativa es convertirà en una eina fonamental en la tasca supervisora del departament de Conducta de Mercat.