Anar al contingut

AJUSTAMENT LABORAL

CaixaBank obre el període formal de negociació de l'ERO

Els sindicats lamenten que l'entitat vulgui imposar unilateralment les seves condicions

El Periódico

CaixaBank obre el període formal de negociació de l'ERO

PIERRE-PHILIPPE MARCOU

La direcció de CaixaBank ha decidit posar en marxa el procés formal de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) d’acord amb els dels articles 40, 41 i 51 de l’Estatut dels Treballadors, segons ha donat a conèixer aquest dijous CCOO, sindicat majoritari en l’entitat financera, que participa en el procés de negociació de l’ERO iniciat ja fa un parell de mesos. 

La decisió significa que comença el compte enrere i, en el pitjor dels casos, si a finals d’abril no hi ha acord l’empresa podria tirar per la via directa i imposar unilateralment les seves condicions.  

Segons destaca CCOO, CaixaBank ha realitzat una negociació sense concessions, ho ha posat tot sobre la taula i els escassos moviments han sigut simbòlics.  "L’obertura del procés formal significa que en aquests moments hi ha 2.157 acomiadaments forçosos, mobilitat forçosa i modificació de condicions laborals com ara l’horari i la promoció professional". No obstant l’apertura formal del procés significa que s’inicia el període d’un mes per concloure la negociació, que es pot prorrogar per un període superior.