AJUSTAMENT LABORAL

CaixaBank obre el període formal de negociació de l'ERO

Els sindicats lamenten que l'entitat vulgui imposar unilateralment les seves condicions

zentauroepp40420099 picture shows  la caixa   caixabank  catalan bank headquarte180705174434

zentauroepp40420099 picture shows la caixa caixabank catalan bank headquarte180705174434 / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La direcció de CaixaBank ha decidit posar en marxa el procés formal de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) d’acord amb els dels articles 40, 41 i 51 de l’Estatut dels Treballadors, segons ha donat a conèixer aquest dijous CCOO, sindicat majoritari en l’entitat financera, que participa en el procés de negociació de l’ERO iniciat ja fa un parell de mesos. 

La decisió significa que comença el compte enrere i, en el pitjor dels casos, si a finals d’abril no hi ha acord l’empresa podria tirar per la via directa i imposar unilateralment les seves condicions.  

Notícies relacionades

Segons destaca CCOO, CaixaBank ha realitzat una negociació sense concessions, ho ha posat tot sobre la taula i els escassos moviments han sigut simbòlics.  "L’obertura del procés formal significa que en aquests moments hi ha 2.157 acomiadaments forçosos, mobilitat forçosa i modificació de condicions laborals com ara l’horari i la promoció professional". No obstant l’apertura formal del procés significa que s’inicia el període d’un mes per concloure la negociació, que es pot prorrogar per un període superior.