Sentència del Suprem

Els sanitaris interins catalans tenen dret a cobrar el plus de carrera professional

El Tribunal Suprem resol per tercera vegada a favor dels treballadors eventuals de l'ICS i els reconeix el dret a percebre les mateixes bonificacions que els funcionaris

icoy32476449 barcelona hospital universitari de bellvitge  una 160128172127

icoy32476449 barcelona hospital universitari de bellvitge una 160128172127

1
Es llegeix en minuts

El Tribunal Suprem ha decidit per tercera vegada aquest març a favor delssanitaris interins que exerceixen a Catalunya. Aquests tenen dret a percebre el plus per carrera professional, si acumulen cinc anys d’antiguitat, com si fossin funcionaris de l’Institut Català de Salut (ICS). Així ho ha fet públic el sindicat CCOO, que ha assessorat els denunciants durant el procés. Segons dades de la central, l’ICS compta amb una plantilla de 40.000 persones, de les quals el 20% són interins.

La sentència del Tribunal Suprem, la tercera després de dues en la mateixa direcció que es van fer públiques el desembre i el febrer, estableix jurisprudència. En virtut d’aquestes tres sentències, es reconeix que el personal estatutari interí de l’ICS té dret a accedir als complements del sistema de carrera professional en igualtat amb el personal estatutari fix, ja que no hi ha diferències objectives en la feina que justifiquin la desigualtat de tracte quant al sistema retributiu.

Notícies relacionades

La resolució del Suprem segueix la mateixa línia que les conclusions del’Advocada General de la UE, fetes públiques aquest dimarts passat, i que considerava que el personal laboral eventual de l’Administració havia de tenir els mateixos drets quant a retribucions que el funcionariat, sempre que exercís la mateixa funció. 

La secció quarta de la sala contenciosoadministrativa del Suprem ha ratificat una sentència del 2016 d’un jutjat de Barcelona, així com la posterior ratificació del TSJC, al considerar que la carrera professional forma part de les condicions laborals, que són les mateixes per als interins que per als fixos. Per això, CCOO exigirà ara a l’ICS el compliment íntegre d’aquestes tres sentències, perquè, en la via administrativa, reconegui el dret al personal interí al cobrament del nivell de carrera professional que tingui aconseguit sense necessitat de continuar amb la via judicial.