FINANCES

Una exconsellera de Bankia assegura que l'informe de l'FMI es va fer a petició del Govern

Araceli Mora declara que els comitès d'auditoria van garantir que els comptes del 2011 "estaven bé"

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS

L’exconsellera de Bankia Araceli Mora ha assegurat que l’informe en el qual el Fons Monetari Internacional (FMI) instava una gran entitat bancària espanyola a reforçar el seu balanç es va fer a petició del Govern, una cosa "absolutament excepcional".

Així ho ha assenyalat durant l’interrogatori per part del seu propi advocat al qual s’ha sotmès aquest dilluns en el judici per la sortida a Borsa de Bankia el juliol del 2011 que se celebra a l’Audiència Nacional, a San Fernando de Henares (Madrid).

"L’FMI ve a Espanya cada cinc anys perquè toca i el que diu és el mateix que havia dit el Banc d’Espanya, però sense anomenar el BFA, que hi ha un grup que té problemes i ha d’enfortir els seus balanços i fer desinversions", ha assenyalat Mora.

L’exconsellera ha afirmat que es va tractar d’una situació "molt sorprenent, perquè [l’FMI] mai ho fa", i "cinc anys després s’ha sabut que va ser el mateix Govern qui l’hi va demanar". "És una cosa absolutament excepcional", ha recalcat.

Notícies relacionades

Mora, que no està acusada per la Fiscalia Anticorrupció, era vocal del comitè d’auditoria i compliment de Bankia. Segons ha relatat, tant l’interventor de Bankia, Sergio Durá, com el director del comitè d’auditoria interna, Miguel Ángel Soria Navarro, van garantir que els comptes del 2011 que estaven sent elaborats "estaven bé" i que "no hi havia carències rellevants en el control intern".

Respecte a la posterior reformulació dels comptes del 2011, una vegada que José Ignacio Goirigolzarri va substituir Rodrigo Rato a la presidència del grup, Mora ha reiterat que s’hi va oposar a causa que no hi havia errors, sinó que es devia als canvis en les estimacions. "Només es pot fer si existeix un error, però no va ser el cas", ha defensat l’exconsellera.