Nova economia

Barcelona necessita talent digital i en necessita immediatament

Un informe de la Barcelona Digital Talent constata que l'any que ve a Europa hi haurà necessitat d'omplir 200.000 llocs de treball i només es generaran 58.000 candidats

jgblanco39167205 barcelona 4 7 2017  los responsables del centro de respuesta170709131001

jgblanco39167205 barcelona 4 7 2017 los responsables del centro de respuesta170709131001 / JULIO CARBO

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Barcelona clama per més professionals especialitzats en les disciplines conegudes com a pròpies del talent digital, és a dir, la ciberseguretat, el ‘blockchain’ o el ‘big data’. Ho necessita i ho necessita immediatament. Aquest ha sigut el missatge que ha llançat l’aliança publicoprivada Barcelona Digital Talent aquest dilluns, en la presentació de l’informe Digital Talent Overview 2019, en què analitza les necessitats futures del mercat laboral barceloní en aquest camp.

En un país en el qual les taxes d’atur fa més d’una dècada que no baixen del 15% i en el qual la nova ocupació peca de temporal i mal pagada, Barcelona Digital Talent ven les bondats d’un sector en el qual amb prou feines hi ha atur i els salaris són considerablement superiors a la mitjana. Segons les dades d’estudi, les ofertes laborals digitals a Barcelona van créixer un 40%el 2018 respecte a l’any anterior i ja representen una de cada 10 ofertes d’ocupació.

La carestia de professionals del talent digital, és a dir, aquells que desenvolupen la tecnologia en les empreses, no és una característica única de la capital catalana, tal com ha afirmat el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, durant la presentació de l’informe. L’informe constata que a Europa hi haurà necessitat d’omplir 200.000 llocs de treball i només es generaran 58.000 candidats preparats per assumir-los.

Notícies relacionades

A Barcelona, l’informe recull que si bé per a una oferta d’ocupació corrent hi ha uns 37 candidats, en el sector digital la ràtio baixa fins al’1-17. I en determinades àrees la carestia assoleix nivells molt més baixos. La ciberseguretat és l’exemple més accentuat, on per cada oferta de feina únicament es troben dos candidats prou preparats. En aquest camp, el 50% dels professionals que avui treballen en Barcelona són nascuts fora de l’urbs catalana.

Això promet una batalla entre les empreses per atraure cap a les seves seus els millors candidats. Barcelona, en el terreny dels salaris i malgrat que Sánchez Llibre, com a representant empresarial, ha afirmat que la capital catalana“és competitiva”,es veu superada per algunes de les seves competidores. A la ciutat comtal el sou mitjà d’una professió relacionada amb el talent digital està al voltant dels 34.000 euros anuals. A París les companyies paguen el 40% més, a Amsterdam el 50% i a Londres fins al 96% més de mitjana.

Temes:

Ocupació