cotxe elèctric

Catalunya tindrà 7,3 milions per a ajuts a la compra de vehicles elèctrics

El Govern ha destinat el 16% del total del Pla Moves a la comunitat catalana

conexin

conexin

1
Es llegeix en minuts
S.L.

El Govern va aprovar fa unes setmanes l’anomenat pla MOVES d’ajuts per al vehicle elèctric dotat de 45 milions. Una xifra que s’ha repartit entre les comunitats autònomes, ja que els correspon l’execució de l’ajuda, i a Catalunya li ha tocat un dels trossos més grans del pastís per ser una de les comunitats amb més població. Així, Catalunya rebrà 7,3 milions d’euros, o el que és el mateix, el 16% del total.

Els imports dels ajuts per a l’adquisició de vehicles oscil·len entre els de 700 euros per a motos elèctriques i els 15.000 euros per a la compra de camions i autobusos amb propulsió alternativa. Els ajuts per a la compra de vehicles lleugers elèctrics se situen entorn dels 5.000  euros. 

Notícies relacionades

En paral·lel, s’exigirà a fabricants, importadors de vehicles o punts de venda un descompte mínim de mil euros a la factura, excepte per a les compres de quadricicles i motos. Així, els potencials beneficiaris de l’ajuda estatal comptaran amb un incentiu addicional per apostar per la mobilitat sostenible.

Com a criteri objectiu de repartiment territorial s’ha pres com a referència el padró municipal de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) al tractar-se d’un referent estretament lligat a la mobilitat. Aquest criteri va ser consensuat en l’última Conferència Sectorial d’Energia. Per això, Andalusia es quedarà amb el 17,99%, Catalunya amb el 16,22% i Madrid amb el 13,97%. En el costat oposat hi ha Ceuta i Melilla amb un 0,18% i La Rioja que només rebrà el 0,68% del total, poc més de 300.000 euros.