EMPRENEDORS

Exdirectius de Verse llancen Akiles

La 'start-up' aconsegueix 300.000 euros i preveu captar uns altres dos milions el 2019

La companyia iniciarà la seva internacionalització durant aquest any

zentauroepp46935183 barcelona 12 02 19   empresa akiles  que tiene una soluci n 190214135516

zentauroepp46935183 barcelona 12 02 19 empresa akiles que tiene una soluci n 190214135516 / SILVIA CORTADA BALLUS

1
Es llegeix en minuts
Guillem Tapia

Akiles, una ‘start-up’ que ha desenvolupat una solució tecnològica per obrir panys des del mòbil, ha aconseguit 300.000 euros i preveu tancar una ronda de finançament per valor de 2 milions el 2019. El projecte, que només té vuit mesos de vida, ha despertat interès entre els inversors, en bona part per les persones que l’impulsen. Els fundadors d’Akiles són Borja Rossell i Dario Nieuwenhuis –tots dos també són fundadors de la ‘fintech’ Verse actualment desvinculats de la companyia– i Nicolás Salame, que va ser director financer de Verse i va abandonar la firma el 2017.

“El que vam aprendre a Verse ens està servint perquè aquest projecte surti exactament com volem”, valora Salame que, a banda de fundador, també és el director general d’Akiles. La solució tecnològica desenvolupada per la ‘start-up’ és útil principalment en dos àmbits: els apartaments turístics i les oficines. Pel que fa als allotjaments turístics, el gran avantatge d’Akiles és que permet que l’amo de l’immoble comparteixi amb l’hoste una “clau virtual” –de la que només el propietari en pot fer còpies– sense haver de dur a terme cap intercanvi físic. A més, la tecnologia també permet obrir portes remotament o ‘generar’ claus que només funcionen durant unes hores determinades del dia per posar-les a disposició, per exemple, del personal de neteja. Pel que fa a les oficines, Akiles vol ser el substitut de les targetes i els sistemes d’accés biomètrics.

Notícies relacionades

Actualment la companyia té prop de 100 clients i gestiona uns 1.000 accessos diaris. La instal·lació del dispositiu costa 200 euros i Akiles cobra una quota d’1 euro al mes per cada empleat, en el cas de les oficines, i 10 euros al mes per cada apartament. A finals del 2019 la companyia preveu tenir uns ingressos recurrents de 30.000 euros mensuals i una plantilla de 16 treballadors.

Presentant la seva tecnologia a potencials clients va ser com Akiles va captar els seus primers inversors. És el cas delsfundadors de Badi, que hi han invertit a través d’Anomaly Ventures, i dels impulsors de Refruiting, una companyia de repartiment de fruita a oficines. Al capital de la societat també hi són presents Guillermo Llibre –fundador de GymForLess i Housell-, Rubén Ferreira –vinculat a Lanai Partneres– i accionistes particulars que han participat en una ronda gestionada per la plataforma de ‘crowdfunding’ The Crowd Angel. Amb aquests fons la ‘start-up’ començarà a operar aquest any a Madrid, Milà, Roma, París i Londres.