RIFEN UN PIS

Una casa de 200 metres a cinc minuts de la platja per cinc euros

El pròxim 14 de febrer se sortejarà davant de notari un immoble a Alcalà de Xivert (Castelló) valorat en 72 mil euros entre els participants d'una rifa

La propietària, que es fa càrrec de totes les despeses, es quedarà la casa si la papereta triada no ha sigut venuda i destinarà part del benefici a una finalitat solidària

zentauroepp46836229 venta de casas por sorteo190205110805

zentauroepp46836229 venta de casas por sorteo190205110805 / Miguel Lorenzo

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

El competitiu mercat immobiliari ja té una fórmula més per dinamitzar les vendes: les rifes. El pròxim 14 de febrer se sabrà, després d’un sorteig davant de notari, si algun afortunat es fa per cinc euros amb una casa de gairebé dos-cents metres, moblada i llesta per entrar-hi a viure a la localitat castellonenca d’Alcalà de Xivert, a cinc minuts amb cotxe de la platja d’Alcossebre i als peus de la Serra d’Irta. El seu valor és de 72.853 euros i està lliure de càrregues.

Aquests cinc euros són el preu de cada una de les 70.000 paperetes que es van posar a la venda fa un any i de les quals ja se n’han venut prop de 18.000, segons van confirmar EL PERIÓDICO des de Lotohome, l’assessoria que impulsa aquest nou model i que ja prepara la rifa d’un pis a la capital valenciana després d’haver tancat una primera d’una casa a Segorbe (Castelló).

La propietària de l’immoble que se sortejarà el 14 de febrer, Elisabeth Bosch, va demanar el pertinent permís a Hisenda i, segons es recull en les bases, es farà càrrec de totes les despeses impostos derivats de l’entrega del pis. Des de la notaria, a l’escriptura i fins i tot els que hagi de pagar el guanyador.

Segons explica Pepe Bolumar, responsable de Lotohome, en aquest cas la fórmula no deixa de ser la mateixa que el sorteig de la Loteria de Nadal. “En aquest cas, com que el premi és econòmic ja hi ha directament una retenció que en aquest cas és un percentatge sobre la taxació del bé”, apunta.

La propietària, probable guanyadora

Això sí, a diferència del sorteig de la casa de Segorbe, en aquest cas entraran en el sorteig els 70.000 números i no només els que s’hagin venut. Si la papereta guanyadora no s’ha venut, per a la qual cosa ara mateix hi ha a prop d’un 70% d’opcions, l’immoble seguiria en mans de la seva propietària que únicament hauria de pagar un percentatge d’impostos més gran pel seu benefici, confirmen des de l’assessoria.

En el cas de la primera casa sortejada el resultat final ha sigut aquest però per un camí diferent perquè la persona que va comprar el bitllet afavorit no va reclamar el premi l’any que tenia per fer-ho.

Picada d’ullet solidària

Notícies relacionades

El ritme de venda s’ha accelerat en les últimes setmanes, entre altres coses per un acord solidari. A l’assolir les 15.000 paperetes venudes, 75.000 euros, Bosch va cobrir l’expectativa d’ingressos que tenia i va tancar un acord amb l’Associació Nacional Iraila, que investiga el càncer infantil, pel qual donarà l’1% dels ingressos de les primeres 42.000 paperetes venudes i el 100% de les següents.

"El ritme de venda és el que esperàvem. Hi ha un període vall a la meitat però quan s’acosta el sorteig la gent s’anima perquè el premi és immediat", explica Bolumar.