Actes jurídics documentats

El Suprem rebutja anul·lar el ple que va rectificar el canvi sobre l'impost de les hipoteques

L'alt tribunal desestima el recurs de l'Ajuntament de Rivas Vaciamadrid contra la decisió del novembre

undefined45794394 madrid 07 11 2018   concentracion en contra de la decision d181107153458

undefined45794394 madrid 07 11 2018 concentracion en contra de la decision d181107153458 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem ha desestimat aquest dilluns els recursos que havia presentatl’Ajuntament de Rivas Vaciamadrid (Madrid) sol·licitant que s’anul·lés el ple que va fallar el mes de novembre passat que fossin els clients els que assumissin el pagament de l’impost sobre actes jurídics documentats.

Segons han informat fonts jurídiques, aquests recursos de l’empresa de la vivenda de Rivas han obligat a reunir de nou tota la Sala en ple. Després d’estudiar els raonaments, els magistrats han decidit desestimar-los i, de moment, només ha avançat la decisió; exposaran els seus arguments jurídics en una interlocutòria que es publicarà pròximament.

Notícies relacionades

La petició de nul·litat presentada per l’Ajuntament era un pas obligat si aquesta part pretén portar després davant del Tribunal Constitucional la resolució del Suprem sobre l’impost d’hipoteques al considerar que es van vulnerar les garanties processals. Els recursos apuntaven com a possible il·legalitat que no s’informessin les parts de la convocatòria del ple que va fixar finalment la posició final sobre l’assumpte.

El ple qüestionat, totalment fracturat –15 vots contra 13–, va prendre la decisió el 6 de novembre, després de 16 hores de deliberacions, que fossin els clients que fessin front pagament de l’impost. Dies després, el Govern de Pedro Sánchez va regular via decret en sentit contrari.