COOPERATIVA DE CRÈDIT

Caixa d'Enginyers aconsegueix la seva implantació a Euskadi

L'empresa té grans expectatives al País Basc pel seu fort caràcter industrial

Oficina de Caixa d’Enginyers a la Via Laietana de Barcelona.

Oficina de Caixa d’Enginyers a la Via Laietana de Barcelona. / MAITE CRUZ / TRUE

1
Es llegeix en minuts

El president de la Caixa d’Enginyers, José Oriol Sala, ha considerat que per a aquesta entitat és "estratègic" aconseguir una implantació "amb força" a Euskadi. "Les expectatives són importants al País Basc perquè és un país de caràcter netament industrial", ha declarat Oriol a Efe.

La presència de la Caixa d’Enginyers a Euskadi també està "molt relacionada" amb el desenvolupament des del 2013 del seu negoci de banca d’empresa, especialment en l’àmbit industrial i d’enginyeria, sector en el qual Bilbao és una referència, ha explicat el director general, Joan Cavallé.

Des del 2013 opera a Bilbao dins del’Escola d’Enginyers de Biscaia, i recentment ha obert la seva primera oficina a peu de carrer. Amb ella suma 30 sucursals repartides per Catalunya (19) i la resta d’Espanya (11), una xifra que no augmentarà a curt termini, ja que el 90% dels seus clients opera de forma telemàtica.

Els responsables de la Caixa d’Enginyers han destacat les similituds de la seva entitat amb Kutxabank (el banc de les caixes públiques basques) i Laboral Kutxa (la cooperativa financera del Grup Mondragón), tant per filosofia com per centrar-se en la banca de proximitat.

Notícies relacionades

"No veiem Kutxabank i Caja Laboral com a enemics, sinó com a col·laboradors necessaris, més pròxims per filosofia i forma d’actuar", ha dit el president. Mentre que Cavallé, ha pronosticat una "competència lleial: col·laborar i competir", i ha posat com a exemple la participació del 10% que té la seva entitat en la societat basca Norbolsa impulsada per Kutxabank.

El grup Caixa d’Enginyers, que compta amb 190.000 socis, va tenir el 2017 un benefici d’uns 12 milions d’euros amb un volum de negoci d’uns 5.500 milions.

Temes:

País Basc