Laboral

Daimler premia cada treballador a Alemanya amb gairebé 5.000 euros

El consorci automobilístic atorga la bonificació per aconseguir 10.700 milions durant l'exercici del 2018

2
Es llegeix en minuts

El consorci automobilístic alemany Daimler donarà una prima de fins a 4.965 euros a cadascun dels seus treballadors a Alemanya pels beneficis de més de 10.700 milions d’euros registrats durant l’exercici passat, segons ha informat l’empresa en un comunicat.

Aquesta bonificació es pagarà a prop de 130.000 treballadors d’Alemanya des del pròxim mes d’abril, cosa que suposarà uns 645 milions d’euros en total, malgrat les "difícils condicions" que va enfrontar la companyia el 2018 pel WLTP, la caiguda del dièsel i la guerra comercial que mantenen els EUA i la Xina.

El benefici net atribuït de la corporació alemanya va caure un 29% l’any passat, fins a 7.249 milions d’euros i el president de la multinacional, Dieter Zetsche, va afirmar que la companyia es va enfrontar el 2018 "a forts vents en contra", que es van veure reflectits sobre el balanç i el preu de l’acció de la corporació.

"Els nostres empleats van aconseguir molt l’any passat i van mostrar un compromís incansable dia a dia. Volem agrair-los el seu excel·lent compromís amb la bonificació de participació en els guanys. Sempre podem confiar en la feina àrdua i la dedicació dels nostres empleats, també en temps difícils," va destacar, per la seva part, el responsable de Recursos Humans de Daimler, Wilfried Porth.

La xifra de negoci de la companyia, amb seu a Stuttgart, es va situar en 167.362 milions d’euros al tancament de l’any passat, cosa que representa una pujada del 2% en comparació amb l’exercici precedent. Mentre que el benefici operatiu anual va caure un 22%, fins a 11.132 milions d’euros.

Per al present exercici, la corporació alemanya estima que el seu balanç es veurà afectat per l’increment de les despeses vinculades a la seva ofensiva de producte i al desenvolupament de noves tecnologies (9.100 milions el 2018), així com per l’augment del cost de les matèries primeres i pel tipus de canvi de divises.

La direcció i el consell de supervisió de la companyia proposaran en la pròxima junta general d’accionistes, el 22 de maig, el repartiment d’un dividend per acció és 3,25 euros pel 2018, l’11% menys que el repartit pel 2017 (3,65 euros).

DIVISIONS

Per divisions, Mercedes-Benz Cars va tancar el 2018 amb un benefici operatiu de 7.216 milions d’euros, el 18% menys, mentre Daimler Trucks va millorar un 16% els seus guanys, fins a 2.753 milions d’euros.

Notícies relacionades

Mercedes-Benz Vans, per la seva part, va guanyar 312 milions d’euros el 2018, el 73% menys, mentre que Daimler Buses va retallar el 6% el seu resultat anual, fins a 265 milions d’euros. Daimler Financial Services va veure caure un 30% el seu benefici operatiu anual, fins a 1.384 milions d’euros.

Malgrat aquests efectes adversos, l’entitat anticipa que tancarà el 2019 amb increments en les seves xifres de matriculacions mundials, d’ingressos i de benefici operatiu. L’empresa posarà en marxa diferents mesures en les seves divisions per millorar l’eficiència de les mateixes i reduir costos.