institucions

Draghi es reuneix amb Sánchez i Calviño a Madrid

El president del BCE analitza amb els mandataris espanyols la unió bancària i la renovació del banc central

zentauroepp46829115 calvio draghi190204184358

zentauroepp46829115 calvio draghi190204184358 / Mauricio Skrycky

1
Es llegeix en minuts

El president del Banc Central Europeu (BCE)Mario Draghi, va analitzar aquest dilluns la marxa de l’economia de l’euro durant les trobades mantingudes a Madrid amb el president del Govern, Pedro Sánchez, i posteriorment amb la ministra d’Economia, Nadia Calviño.

Es tracta de la primera trobada del banquer italià amb Sánchez, que fonts de la Moncloa van emmarcar dins de les relacions institucionals entre l’Executiu i les institucions europees. A més de parlar sobre la marxa de l’economia de l’euro, que actualment ha entrat en una fase de desacceleració; van abordar altres qüestions com la culminació de la unió bancària o la renovació de la cúpula del BCE que presideix actualment Draghi, i que compta amb l’exministre Luis de Guindos a la vicepresidència.

Després de conversar una hora amb Sánchez, Draghi es va dirigir al Ministeri d’Economia, on també va analitzar amb Nadia Calviño els plans d’aprofundiment de la Unió Econòmica i Monetària en la visita del banquer italià a Madrid, indiquen en el seu departament.

A l’organisme europeu van emmarcar la visita dins dels viatges habituals i institucionals del banquer per entrevistar-se amb els caps de Govern dels diferents Estats membres, per la qual cosa s’ha focalitzat en les dues trobades, sense incloure reunions amb entitats o altres organismes.

Notícies relacionades

Aquesta visita de Draghi arriba en un moment en el qual el BCE ha començat a retirar els estímuls que va aplicar durant la crisi financera per salvar l’euro en un context d’alentiment econòmic al continent, que a més contempla una sèrie de riscos internacionals com l’increment del proteccionisme.