Impost sobre serveis digitals

La 'taxa Google' carregarà fins a 665 milions als consumidors, segons el sector digital

Un informe encarregat per Ametic i Adigital estima que el benefici de les empreses es retallarà en 562 milions

L'estudi xifra en 30 euros l'impacte anual per consumidor de comerç electrònic

rosas46541791 ministra hacienda maria jesus montero presentacion presupues190118143134

rosas46541791 ministra hacienda maria jesus montero presentacion presupues190118143134

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

L’impost digital previst en el projecte de llei aprovat pel Govern suposarà un perjudici per als consumidors de fins a 665 milions d’euros, en forma d’un preu més gran dels productes i serveis 'online', segons càlculs d’un informe de la consultora PwC elaborat per a les patronals tecnològiques Ametic i Adigital.

Les dues patronals, que exerceixen una tasca de ‘lobby’ contra l’adopciód’un nou tribut al sector, afirma que l’impost sobre determinats serveis digitals que gravarà amb un 3% la facturació de plataformes, de publicitat 'online' i de venda de dades tindrà un impacte negatiu sobre el benestar dels consumidors espanyols. Els autors de l’informe situen en uns 30 euros el sobrecost anual per consumidor usuari de comerç electrònic.

Efecte sobre el PIB

Aquest informe xifra el perjudici en un valor econòmic estimat entre 515 i 665 milions d’euros, en forma d’un increment dels preus i els serveis, cosa que comporta pagar més per això. El document "Impacte d’un impost sobre els serveis digitals de l’economia espanyola" conclou que "el cost de l’impost serà transferit a les companyies usuàries dels serveis gravats, que traslladaran una part al preu final que paga el consumidor".

Notícies relacionades

En particular, l’informe estima que les empreses usuàries dels serveis digitals veuran reduïts els seus beneficis entre 450 i 562 milions d’euros, sumant l’increment del cost d’ús de les plataformes i màrqueting 'online' i la disminució de vendes pel trasllat de part del preu al client final.

L’efecte en el benefici de les empreses –segons l’informe de PwC– tindrà una repercussió econòmica de fins a 662 milions d’euros sobre el PIB nominal.

Temes:

Taxa Google