AVÍS A LA FITUR

Raúl González, del grup Barceló: "Barcelona pot passar a ser un lloc complicat per als turistes"

La companyia atribueix a la inestabilitat política i social els seus discrets resultats el 2017

fcasals42667313 barcelona 25 03 2018  barcelona   turistas de semana santa  181208171518

fcasals42667313 barcelona 25 03 2018 barcelona turistas de semana santa 181208171518

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El conseller delegat de Barceló Hotel Group per a la zona EMEA, Raúl González, ha alertat que "Barcelona pot passar de ser un lloc magnífic per als turistes i empresaris a ser un lloc complicat".

Durant la presentació de resultats de la companyia hotelera mallorquina a Madrid del 2018 i les perspectives per al 2019, coincidint amb la Fitur, ha confirmat que l’any passat es van registrar resultats menys positius per a la companyia durant el 2017 provocats per la inestabilitat no només política sinó social que es percep a la ciutat.

Segons ha explicat, l’any 2017 va ser un any històric a Barcelona per a Barceló, tot i que es van registrar dues situacions molt diferenciades: fins a l’agost, un creixement de l’entorn del 15%, i a partir de l’agost, una caiguda del 7%.

El directiu ha assenyalat que aquell any es van registrar algunes anul·lacions als establiments hotelers de la capital catalana, però fins i tot en altres ciutats espanyoles, fruit del desconeixement de la situació al país.

Caiguda el 2018

El 2018 ha sigut "clarament pitjor" que el 2017, ja que, si bé en els vuit primers mesos va ser un any encara bo, "fruit de la inèrcia", en el global de l’any es va registrar una caiguda important de rendibilitat. Així, tot i que els nivells d’ocupació s’han mantingut constants, s’ha registrat una baixada significativa del 8% en el preu, "cosa que ha provocat que la rendibilitat hagi caigut notablement".

Notícies relacionades

"Barcelona era un exemple mundial, però ha perdut aquest halo. És una pena però el problema no és polític és en clau d’inestabilitat. El turista que ve no li importa la política, el que vol és un lloc tranquil sense sensació de turismofòbia", ha lamentat González.

Per González "quan passes d’inèrcies positives a negatives s’ha d’anar amb compte". "Barcelona pot passar de ser un lloc magnífic per als turistes i empresaris a ser un lloc complicat", ha conclòs.

Temes:

Hotels Turisme