turisme

Fitur prepara un pla b per fer front a la vaga de taxistes

Les aturades indefinides del sector a Madrid amenacen el començament de la fira turística aquest dimecres

zentauroepp46645216 taxis puerta sol190121125148

zentauroepp46645216 taxis puerta sol190121125148

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

La fira turística internacional Fitur Fitures prepara per començar aquest dimecres amb una incertesa al capdavant: la vaga de taxistes indefinida la vaga de taxistes indefinida que va començar aquest dilluns a Madrid i que amenaça d'afectar els trasllats dels visitants del centre de la ciutat a Ifema. "Ens preocupa, és un problema que ens preocupa, però des de la setmana passada s’està treballant des de la Comunitat i des de l’Ajuntament per portar aquesta qüestió tan important, i des del Govern en l’àmbit de la seguretat", va assenyalar en una roda de premsa de l’OMT la secretària d’Estat de Turisme, Isabel Oliver.

"Ifema té un dispositiu, un pla b per abordar aquesta situació, tot i que hem de continuar treballant en el pla a, soc positiva i espero que s’arribi a un acord", va afegir Oliver. No obstant, la secretària d’Estat no ha volgut donar més detalls sobre el pla. Quan li van preguntar per la qüestió, divendres passat, durant la presentació de la present edició de la fira, el director general d’Ifema, Eduardo López-Puertas, va avançar que s’ampliaran les freqüències de metro i el personal adscrit, així com els serveis discrecionals de transport perquè l’afectació sigui mínima.

Notícies relacionades

"Nosaltres sempre hem col·laborat amb el taxi [...] i el que volem és que no hi hagi conflicte i que en una fira com aquesta en què el pilar és la mobilitat, la gent pugui venir i continuar veient-ho", va concloure. A més, aquesta tarda la Comunitat de Madrid té previst remetre un esborrany de llei a les associacions de taxistes i poc després aquestes aniran a la Conselleria de Transports a presentar les seves esmenes.

Per la seva part, el secretari general de l’OMT, Zurab Pololikashvili, va cridar els taxistes a buscar una solució "després de Fitur" i no fent vaga mentre té lloc la fira, ja que això "seria el millor per a tothom", va dir. "Jo demanaria a qualsevol taxista que fos més hospitalari perquè Madrid rebrà més de 200.000 visitants internacionals, aquest sector també tindrà bastants ingressos", va afegir.

Temes:

Turisme