Balanç turisme OMT

1.400 milions de turistes van viatjar pel món el 2018, un 6% més que el 2017

Els Estats Units i Espanya es disputen la segona posició a falta de conèixer els resultats definitius del país americà

zentauroepp11100540 barcelona 07 08 09 hoteles turismo en la foto una pareja de 180612200850

zentauroepp11100540 barcelona 07 08 09 hoteles turismo en la foto una pareja de 180612200850 / CECILE CARREZ

2
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El turisme mundial va tornar a assolir un nou rècord el 2018 amb 1.400 milions d’arribades, una xifra a la qual estava previst arribar el 2020 i que, no obstant, ha arribat dos anys abans. Segons el Baròmetre Mundial del Turisme de l’OMT, el nombre de visitants internacionals a tot el món ha augmentat un 6% el 2018 respecte al 2017 i ha tingut com a principals destins França, Espanya i els Estats Units, tot i que encara no se’n sap l’ordre a falta de les dades definitives dels tres últims quadrimestre dels Estats Units. 

"L’any passat Espanya deia que volia arribar als 100 milions, però mantenir 82 milions no és fàcil; és un gran resultat ser el número tres a escala mundial", va assenyalar el secretari general de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Zurab Pololikaixvili, que va donar per fet que Espanya ja se situa en tercera posició del rànquing de principals destins. No obstant, Pololikaixvili va posar èmfasi en el lideratge espanyol que queda patent amb Fitur, la fira turística espanyola. "Cada dia venen més i més visitants", va afegir.

Per zones, l’Orient Mitjà i l’Àfrica, amb 64 milions de turistes, van superar la mitjana mundial amb un creixement del 10% i del 7%, respectivament,en el primer cas gràcies a la recuperació dels conflictes que en els últims anys van frenar el creixement. D’altra banda, l’Àsia i el Pacífic i Europa van créixer a ritmes del 6% amb 343 milions i 713 milions d’arribades, respectivament, mentre que el continent americà va ser el que menys va créixer (3%) amb 217 milions de turistes.

Notícies relacionades

Per a l’any que acaba de començar, les previsions de l’OMT passen per una tornada a les "tendències històriques" del creixement amb un ascens en el nombre d’arribades de l’entorn del 3% i el 4%. "Són números molt positius i veient el creixement de l’economia a escala mundial ens dona esperances sobre el creixement del turisme a totes les regions", va afegir Pololikaixvili.

L’estabilitat dels preus dels combustibles, traduït en viatges més assequibles, i la millora de la connectivitat aèria facilita la diversificació dels mercats d’origen i les mostres de més viatges des de mercats emergents com ara Rússia i l’Índia, però també mercats d’origen àrab i asiàtic. No obstant, i alhora, la desacceleració econòmica mundial i la incertesa del ‘brexit’ provoquen una actitud d’“esperar i veure” entre inversors i viatgers. Tot i que el líder de l’OMT no espera que el ‘brexit’ tingui “un gran impacte a curt termini, potser a llarg si que en tingui.”

Temes:

Turisme