automòbil

Nissan assumeix «procediments de governança deficients» en el 'cas Ghosn'

Una comissió creada a l'efecte emetrà recomanacions a la junta de la companyia per millorar el seu govern corporatiu

19

19

1
Es llegeix en minuts

Un comitè especial creat per Nissan Motor per examinar la causa de la suposada mala conducta financera practicada pel destituït president Carlos Ghosn ha plantejat aquest diumenge que semblava que el fabricant japonès d’automòbils tenia procediments de governabilitat deficients, entre els quals s’incloïa la compensació econòmica del director.

Ghosn ha sigut acusat de tres delictes de conducta indeguda financera i està detingut a Tòquio des del seu arrest el 19 de novembre. L’expresident nega els càrrecs en contra seu, que inclouen disfressar el seu salari un total de vuit anys i transferir temporalment les pèrdues financeres personals a Nissan.

Després de la primera reunió del comitè especial, l’exjutge Seiichiro Nishioka, que copresideix el comitè, ha dit que el grup planeja reunir-se tres o quatre vegades abans d’emetre recomanacions a la junta directiva de Nissan sobre com millorar el govern corporatiu. El grup, compost per tres directors interns de Nissan i quatre membres externs, espera fer recomanacions a la junta directiva de Nissan, al març, sobre com ajustar els seus processos d’aprovació per a assumptes com la compensació del director i la selecció del president.

Notícies relacionades

Nissan i el seu soci Mitsubishi Motors han estat duent a terme les seves pròpies investigacions internes sobre les suposades irregularitats de Ghosn. Divendres, tots dos el van acusar de rebre indegudament 9 milions de dòlars dels dos fabricants d’automòbils, cosa que planteja la possibilitat que l’excap de l’aliança Nissan-Renault podria enfrontar-se a un nou càrrec de malversació. Investigacions internes separades han trobat evidència que un petit grup de persones en les dues companyies va ajudar a fer o aprovar transaccions, incloses les compensacions secretes i els pagaments al grapat de residències de Ghosn, van dir persones amb coneixement de l’assumpte.

 

Temes:

Nissan