AUTOMOCIÓ

Tesla acomiadarà el 7% de la plantilla

La companyia anuncia beneficis "minúsculs" en l'últim trimestre del 2018

FILE PHOTO: A Tesla sales and service center is shown in Costa Mesa, California, U.S., June 28, 2018.        REUTERS/Mike Blake/File Photo

FILE PHOTO: A Tesla sales and service center is shown in Costa Mesa, California, U.S., June 28, 2018. REUTERS/Mike Blake/File Photo / Mike Blake (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les accions de Tesla van obrir la sessió d’ahir a la Borsa de Nova York amb una caiguda del 6,9%, després que la companyia anunciés una retallada de la seva plantilla del 7% i que anunciés un "minúscul" benefici per a l’últim trimestre del 2018.

Tesla va anunciar que retallarà un 7% la plantilla  i que només es quedarà amb els empleats "més crítics", amb l’objectiu de reduir costos i aconseguir la rendibilitat.

Musk va remarcar, en un correu electrònic dirigit als treballadors i publicat per la companyia, que un volum de vendes més gran i millores en el procés de fabricació són "crucials" perquè la marca aconsegueixi les economies d’escala requerides per produir models d’autonomia mitjana, admetent que el preu del Model 3, 44.000 dòlars (38.574 euros), encara és "alt" i que hauria de situar-se al voltant dels 35.000 dòlars (30.682 euros). "No hi ha cap altra manera", va destacar.

Notícies relacionades

A més, va assenyalar que les vendes del Model 3, especialment a Europa i l’Àsia, permetran a Tesla, "amb una mica de sort", concloure el quart trimestre de 2018 amb un "minúscul" benefici, cosa que suposarà el seu segon trimestre consecutiu en números verds.

En el tercer trimestre del 2018, Tesla va registrar els seus primers guanys trimestrals després de dos anys, amb 311,5 milions de dòlars (273,3 milions d’euros). No obstant, l’emprsa de Musk acumulava pèrdues netes atribuïdes entre el gener i el setembre per 1.115 milions de dòlars (978,3 milions d’euros).

Temes:

Elon Musk Tesla