operació corporativa

Orange estudia llançar una oferta sobre Euskaltel

Encarrega a Credit Suisse analitzar una possible opa per la firma basca valorada en 1.370 milions

Una oficina de la companyia Euskaltel.

Una oficina de la companyia Euskaltel. / EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Orange ha encarregat a Credit Suisse analitzar una possible oferta pública d’adquisició (OPA) sobre l’operadora Euskaltel, segons ha avançat la pàgina britànica especialitzada en informació financera, 'Tmtfinance.com'.

Aquesta operació arriba tan sols dos dies després que la firma britànica Zegona completés una ampliació de capital de 100,5 milions de lliures (112,8 milions d’euros) per finançar un augment de la seva participació a Euskaltel de fins a un 12,5% addicional, des de l’actual 15%.

Aquest moviment suposaria situar Zegona com el màxim accionista d’Euskaltel, per sobre de Kutxabank, entitat que actualment controla del 21,3% de la teleco, percentatge que està per sobre de la participació de Zegona del 15%; del 4,5%d’Abanca, o del 5,3% de Capital Research.

Notícies relacionades

A més, Zegona va arribar a un pacte d’accionistes amb Talomon Capital Limited, que és accionista tant de Zegona com d’Euskaltel (amb una participació aproximada de l’1,4% en aquesta última) i, en virtut de l’acord, té drets de propietat de fins al 2,4% d’Euskaltel.

Actualment, Euskaltel té un valor en borsa d’aproximadament 1.370 milions d’euros. En la jornada d’aquest divendres, la cotitzada ha pujat un 1,09%, fins a arribar als 7,45 euros per títol.

Temes:

Orange