ajustament

CaixaBank preveu reduir la plantilla en 2.157 treballadors a Espanya

La retallada, plantejada als sindicats en la segona sessió negociadora de l'ERO, afectarà el 7% de la plantilla

zentauroepp40420099 picture shows  la caixa   caixabank  catalan bank headquarte180705174434

zentauroepp40420099 picture shows la caixa caixabank catalan bank headquarte180705174434 / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

1
Es llegeix en minuts

La direcció de CaixaBank ha comunicat aquest dijous als sindicats que preveu reduir la plantilla a tot Espanya en un total de 2.157 persones, cosa que suposa un 7,3% de la plantilla del banc, segons han informat fonts sindicals i de la mateixa entitat.

La direcció del banc ha donat a conèixer l’afectació de la retallada de plantilla durant una reunió que s’està fent a Madrid.

Dijous passat, 10 de gener, va tenir lloc la primera trobada del període negociador previ a l’obertura formal de l’ERO, en què es va constituir la taula negociadora i es va fixar el calendari de reunions.

Respecte a les mesures que prendrà la direcció, fonts sindicals apunten acomiadaments col·lectius, mobilitat geogràfica o modificació substancial de les condicions de treball. Els representants dels treballadors rebutgen aquest procediment i han sol·licitat l’obertura d’una taula de negociació col·lectiva no sotmesa a terminis legals. "L’empresa en té prou amb tenir voluntat d’arribar a acords satisfactoris i voluntat de complir-los", han indicat.

Tot i que encara no es coneixen amb detall els plantejaments de l’empresa, la UGT advoca per una acció sindical "unitària i responsable" que serveixi de contenció davant el probable moviment de plantilla, mentre que CCOO ha fet una crida als empleats per poder "reaccionar junts" davant de qualsevol circumstància.

Els nous objectius de negoci de l’entitat per al pròxim trienni impliquen el tancament del 18% del nombre d’oficines, tot i que la reducció de plantilla serà sensiblement més baixa a aquest percentatge.

Notícies relacionades

CaixaBank tancarà 821 sucursals urbanes, fins a tenir-ne un total de 3.640 el 2021, i avançarà cap a una transformació de la seva xarxa que permeti ampliar el nombre d’oficines d’assessorament urbanes ('store') fins a les 600, davant les 285 actuals, així com mantenir la xarxa de sucursals en petites poblacions (xarxa AgroBank) i desenvolupar els seus serveis digitals.

Estendre la xarxa d’oficines 'store' suposa augmentar les integracions de petites sucursals urbanes, que s’uniran en una única oficina, molt més gran, amb més serveis i amb horari d’obertura ininterrompuda de matí i tarda.