Del 23 al 27 de gener

Arriba la Fitur més gran i més internacional amb la República Dominicana com a país convidat

La sostenibilitat serà l'eix vertebrador d'aquesta nova edició que amenaça de trencar tots els rècords

granviamadridturismo

granviamadridturismo

2
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Torna la Fitur. La Fira Internacional de Turisme compta els dies per a la seva posada de llargel pròxim 23 de gener a Madridi ho fa amb unesprevisions de rècord:més expositors (8,3%), més presència nacional (6%) i internacional (11%), més extensió (2,5%), un impacte econòmic que s’espera que superi els 325 milions d’euros i els més de 251.000 visitants de l’any passat. Així, fins al dia 27 de gener, Madrid es convertirà de nou en el focus d’atenció d’un sector "en plena transformació" i tindrà la República Dominicana com a país convidat.

Continuant amb els rècords, segons el president d’Ifema, Clemente González, aquest any hi haurà "més empreses que mai" amb gairebé 10.500 societats de 165 països i regions i 866 expositors titulars que consoliden la Fitur com una de les "tres primeres fires del món i líder al mercat llatinoamericà". “En un sector que es troba en un moment de canvis al mercat, a Fitur es troben les eines clau per al futur”, va proposar González.

Una cosa que va ratificar el president del comitè organitzador d’aquesta fira, Luis Gallego, qui va agregar que precisament aquest procés de transformació i la seva aposta "per la qualitat i l’obertura de nous mercats" del turisme espanyol, farà que totes les empreses hi puguin acudir per millorar les seves estratègies. "Ens complau comprovar com el sector continua demanant espais de negoci i de trobada com Fitur [...] les dades reforcen el seu creixent reconeixement internacional i registren a l’alça regions com l’Àfrica o Europa que ocuparà un pavelló en exclusiva o el Pròxim Orient que s’incorpora aquest any", va agregar.

Fitur el 2019 suma una desena de noves incorporacions amb la representació oficial de països com Djibouti, Finlàndia, l’emirat Ras al-Khaimah i Sierra Leone i expositors de les illes Cook, Papua Nova Guinea, el Pakistan, Sèrbia, Polinèsia Francesa, ex-República Iugoslava de Macedònia i Suècia.

Per la seva banda, l’ambaixador de la República Dominicana a Espanya, Olivo Rodríguez, va assenyalar l’"honor" que suposa per al seu país ser el 'soci' d’aquesta edició i va recordar que prop del 70% de la infraestructura dominicana "procedeix" de la seva vinculació amb Espanya. "El turisme és un motor fonamental al nostre país que ha possibilitat el canvi de vida de la nostra gent i un desenvolupament envejable", va dir. "Ens sentim tremendament honrats i agraïts per l’aportació de Fitur i d’Espanya perquè el turisme sigui una de les fonts fonamentals de desenvolupament de la nostra nació", va agregar.

¿Vaga de taxis?

Notícies relacionades

El sector del taxi ha anunciat aquest dijous una aturada indefinida a Madrid a partir del pròxim dilluns 21 de gener per reclamar canvis en la regulació madrilenya que frenin l’auge dels vehicles VTC com Uber o Cabify. En cas de mantenir-se durant la setmana afectaria la fira que comença el 23 de gener, davant d’això el director general d’Ifema, Eduardo López-Puertas, va avançar que s’ampliaran les freqüències de metro i el personal adscrit, així com els serveis discrecionals de transport perquè l’afectació sigui mínima. "Nosaltres el que volem és que no hi hagi conflicte i que en una fira com aquesta en la qual el pilar és la mobilitat, la gent pugui venir i continuar veient-lo", va afirmar.

Preguntat per si havien mantingut algun contacte amb empreses de VTC va ser taxatiu: "No, no tenim cap contacte amb empreses amb llicències VTC i esperem una mica per valorar quin és l’impacte, mentrestant, la nostra màxima preocupació i ocupació és garantir que els accessos siguin els que correspon perquè la gent pugui venir".

Temes:

Turisme