Nega que s'intentés controlar el banc

Sebastián critica la "falta d'escrúpols" del BBVA al contractar Villarejo

L'exministre ha qualificat d'"extrema gravetat" els àudios i informes de l'excomissari

El Ministre d’Indústria, Miguel Sebastián, en roda de premsa, el 24 d’octubre.

El Ministre d’Indústria, Miguel Sebastián, en roda de premsa, el 24 d’octubre. / Chema Moya (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’exministre del PSOE Miguel Sebastián ha criticat "l’aspecte moral i la falta d’escrúpols" dels directius del BBVA que van contractar els serveis de l’excomissari José Manuel Villarejo i ha negat que el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero, del qual va formar part, intentés controlar el banc.

En una declaració davant de la premsa abans de participar en un esmorzar informatiu a Madrid protagonitzat pel director de la Guàrdia Civil, Félix Azón, l’exministre Sebastián ha qualificatd’"extrema gravetat" les informacions que apunten que Villarejo va elaborar informes per encàrrec del BBVA, un fet que ha confirmat el banc, tot i que ha negat que es tractés d’espionatge.

"Tot aquest assumpte és d’una gravetat extrema, per això els meus advocats ho estan estudiant", ha dit. Segons Sebastián, "demostren l’aspecte moral i la falta d’escrúpols de qui ha organitzat i finançat tot això".

Àudios i informes

L’exministre s’ha referit a les informacions publicades per 'Moncloa.com' i 'El Confidencial' en les quals apareixen àudios i informes de Villarejo, en concret una notícia d’aquest dimecres que assenyala que l’excomissari actualment empresonat va mirar de desprestigiar Sebastián al·ludint a la seva vida privada.

Notícies relacionades

"Quant al que s’ha publicat avui, és senzillament patètic i grotesc. La pregunta és si realment s’han gastat cinc milions d’accionistes del banc BBVA en tot això", ha comentat

A l’acabar la seva declaració, la premsa li ha preguntat si el Govern de Zapatero va intentar controlar el BBVA. "Per descomptat que no", ha contestat.