per l'ampliació de capital del 2016

El jutge imputa el Banco Santander en la causa que investiga la gestió de Ron i Saracho al Popular

L'entitat presidida per Ana Patricia Botín 'hereta' la seva responsabilitat penal per haver-lo absorbit un cop fallit

zentauroepp44275533 former chairman of banco popular angel ron stands at the par180712114653

zentauroepp44275533 former chairman of banco popular angel ron stands at the par180712114653 / JAVIER BARBANCHO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Madrid

El jutge del’Audiència Nacional José Luis Calama ha imputat el Banco Santander com a persona jurídica en la causa que investiga la gestió dels expresidents del Popular Ángel Ron i Emilio Saracho per l’ampliació de capital duta a terme el 2016 i en la qual podrien haver incorregut en els delictes de falsedat societària i administració deslleial, contra el mercat, falsedat documentals i apropiació indeguda.

Notícies relacionades

El magistrat acorda imputar el Santander per ser l’entitat que va absorbir el Popular una cop aquest havia fet fallida. D’aquesta manera, el banc presidit per Ana Patricia Botín 'hereta' la responsabilitat penal en què haurien pogut incórrer els gestors de l’altre banc, que ja no existeix com a persona jurídica.

En la interlocutòria, el magistrat acorda la "successió processal per absorció de societats, tenint per dirigit el present procediment contra el Banco Santander", una vegada acreditada en les presents actuacions la inscripció de l’acord de fusió per absorció en el qual l’entitat Banco Santander va absorbir i va adquirir en bloc i a títol universal tots els elements patrimonials integrants de l’actiu i del passiu del Banc Popular.