Patronal

Els autònoms d'ATA sol·liciten integrar-se a la CEOE

L'organització de treballadors per compte propi ha aprovat per àmplia majoria en junta directiva l'ingrés

lorenzo-amor-ata

lorenzo-amor-ata / GUILLERMO LOPEZ FERNANDEZ

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Els autònoms d’Associació de Treballadors Autònoms (ATA) volen 'fitxar' per la patronal de la gran empresa espanyola CEOE. Així ho han confirmat fonts de les dues organitzacions a EL PERIÓDICO, després d’aprovar-se en la junta directiva d’ATA celebrada aquest dimarts la sol·licitació de l’ingrés.  Aquest dimecres la CEOE, per la seva banda, celebrarà la seva junta directiva i un dels punts del dia serà estudiar l’esmentada sol·licitud i començar a negociar les condicions d’ingrés i el repartiment de càrrecs.

Notícies relacionades

La integració entre les dues entitats s’ha anat cuinant a foc lent durant les últimes setmanes i el president d’ATA, Lorenzo Amor, ha portat la decisió final a la junta directiva de la seva organització, celebrada aquest dimarts al migdia, que li ha donat el vistiplau per 32 vots a favor i un en contra. La CEOE incorporaria així, en cas d’aprovar-se, com diverses fonts apunten, l’organització de treballadors per compte propi més representatiu del col·lectiu en un moment en què el Govern es disposa a abordar una de les grans reformes referents als treballadors per compte propi: passar d’una cotització en funció a unes bases fixes i voluntàries a la cotització per ingressos.

L’Executiu es va emplaçar a tenir llest l’avantprojecte per discutir-ho amb les organitzacions durant el primer trimestre del 2019. En l’última setmana de gener està prevista una reunió en què representants de Treball intercanviaran opinions amb ATA, UPTA, UATAE i CEAT. Fins ara, aquesta última entitat era la representant del col·lectiu d’autònoms dins de la CEOE i queda pendent de definir quin serà el nou rol de CEAT després de la integració d’ATA dins de la patronal de la gran empresa espanyola.