Comptes públics

Rebaixa fiscal per a les empreses que incorporin dones als seus consells d'administració

Els Pressupostos inclouen una deducció de fins al 10% del salari de les 'noves' conselleres en l'impost de societats

montero-presupuestos

montero-presupuestos

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El Govern incentivarà la presència de dones als consells d’administració de les empreses a través d’una rebaixa en l’impost de societats, segons consta en el projecte de Pressupostos del 2019 presentat aquest dilluns. I així ho ha confirmat en la roda de premsa posterior a la seva presentació la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, que ha assenyalat que "l’exemple més manifest de la desigualtat d’oportunitats entre homes i dones es produeix en els consells d’administració de les grans empreses".

D’aquesta forma, els Pressupostos del nou curs incorporen la possibilitat que qualsevol empresa que inclogui dones en el seu consell d’administració es podrà deduir "fins al 10%" de la retribució de les seves conselleres a l’exercici en què es merita l’impost, això és el 2019. 

Notícies relacionades

Segons un informe de PwC, entre els anys 2007 i 2017, el percentatge de dones en els Consells d’Administració de les empreses de l’Ibex 35 va créixer del 6% al 22%, però encara se situa lluny del 30% que es recull en el Codi de Bon Govern de la CNMV, i del llindar del 40% que fixa la Comissió Europea. 

Aquesta rebaixa fiscal per a les empreses és una de les partides que inclou el projecte de Pressupostos 2019 amb vista a promoure la igualtat de les dones a la feina, que també inclou 825 milions per ampliar els permisos de paternitat dels funcionaris de cinc a vuit setmanes, que suposa un increment respecte a la dotació del 2018 de 302 milions d’euros (57,7%).