estadístiques

La producció industrial de la zona euro va caure un 3,3% al novembre

Es tracta del descens més gran des del 2012 i provoca temors de desacceleració de l'economia europea

JST111 SALZGITTER (ALEMANIA) 08/03/2016.- Fotografía de archivo tomada el 28 de junio de 2012 que muestra a un empleado de Volkswagen que trabaja en unos motores diesel en la planta de Salzgitter (Alemania). La fiscalía de Braunschweig (norte de Alemania) investiga actualmente a 17 personas en relación con el escándalo de la manipulación de datos de emisiones en el consorcio automovilístico Volkswagen. Así lo confirmó la propia fiscalía después de que los diarios del grupo Funke publicaran que la investigación se había ampliado de los 6 imputados iniciales a los actuales 17. Dentro de las personas investigadas no hay miembros del consejo directo del consorcio. EFE/Julian Stratenschulte

JST111 SALZGITTER (ALEMANIA) 08/03/2016.- Fotografía de archivo tomada el 28 de junio de 2012 que muestra a un empleado de Volkswagen que trabaja en unos motores diesel en la planta de Salzgitter (Alemania). La fiscalía de Braunschweig (norte de Alemania) investiga actualmente a 17 personas en relación con el escándalo de la manipulación de datos de emisiones en el consorcio automovilístico Volkswagen. Así lo confirmó la propia fiscalía después de que los diarios del grupo Funke publicaran que la investigación se había ampliado de los 6 imputados iniciales a los actuales 17. Dentro de las personas investigadas no hay miembros del consejo directo del consorcio. EFE/Julian Stratenschulte / JULIAN STRATENSCHULTE (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La producció industrial de la zona euro va experimentar durant el mes de novembre passat una caiguda anual del 3,3%, cosa que representa lacaiguda més gran de la dada des del novembre del 2012, després que Alemanya registrés el descens interanual més gran de la dada des de finals del 2009, amb un retrocés del 5,1%, mentre a Espanya el descens observat va ser el més acusat des del maig del 2013, amb una baixada del 2,8%, segons reflecteixen les dades publicades per Eurostat.

En termes mensuals, la producció industrial de la zona euro va experimentar una caiguda de l’1,7% respecte del mes anterior, quan la dada va despuntar una dècima entre els països de la zona euro, com a conseqüència de la caiguda mensual de l’1,9% a Alemanya, de l’1,6% a Espanya i Itàlia, així com de l’1,3% a França.

D’aquesta manera, en el conjunt dels Vint-i-vuit, la producció industrial va patir al novembre un retrocés de l’1,3% en comparació amb l’octubre, quan havia augmentat un 0,1%. Respecte del novembre del 2017, la dada de producció industrial de la UE va retrocedir un 2,2%, després d’augmentar un 1,3% a l’octubre, la pitjor lectura de la dada interanual des del febrer del 2013.

Entre els països les dades dels quals estaven disponibles, la pitjor evolució mensual de l’activitat industrial va correspondre a Irlanda (-7,5%), Portugal (-2,5%), Alemanya i Lituània (els dos -1,9%), mentre els increments més grans es van observar a Estònia (4,5%), Grècia (3,1%) i Malta (2,6%).

En comparació amb el novembre del 2017, els retrocessos més grans de la producció industrial es van registrar a Irlanda (-9,1%), Alemanya (-5,1%), Portugal (-2,9%) i Espanya (-2,8%). Per contra, els increments més significatius es van observar a Estònia (7,9%), Polònia (5,3%) i Hongria (3,5%).

Temors de recessió

Notícies relacionades

"Els temors d’una recessió tècnica en les grans economies de l’eurozona s’estan incrementant, ja que la producció industrial al novembre va proporcionar una dura realitat als economistes", va explicar Bert Colijn, economista sènior d’ING per a la zona euro, després de conèixer-se les males dades de producció industrial a la zona euro i les seves quatre economies més grans.

En aquest sentit, l’expert va afirmar que si el creixement del PIB de l’eurozona no millora del 0,2% registrat el tercer trimestre "serà difícil per al BCE mantenir el seu pronòstic de creixement en l’1,7% per a aquest any", i va afirmar que això augmentarà els dubtes sobre la primera pujada de tipus a l’eurozona, ja que "les primeres setmanes sense QE no han deixat gaire marge de celebració als falcons".

Temes:

Unió Europea