CIUTAT DE LA JUSTÍCIA DE BARCELOMNA

Gaspart declara davant del jutge que no va enganyar un príncep saudita

L'empresari hoteler està acusat d'una presumpta estafa per ocultar impagaments a la Seguretat Social

abertran46148127 barcelona 05 12 2018 sepelio por josep lluis nu ez en la ima181217104258

abertran46148127 barcelona 05 12 2018 sepelio por josep lluis nu ez en la ima181217104258 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’empresari hoteler i expresident del FC Barcelona, Joan Gaspart, ha declarat aquest dilluns davant del jutge que no va enganyar ni va estafar el príncep saudita Turki bin Nasser, propietari de l’hotel Rey Juan Carlos I i del Palau de Congressos, que s’ha querellat contra ell per presumptament haver-liocultat l’impagament a la Seguretat Social de més de 15 milions d’euros per part d’Husa i Banquetes Reunidos, que gestionava el complex. El cas ja va ser arxivat i, arran d’un recurs, va ser reobert per l’Audiència de Barcelona.

El març del 2018, l’empresa Barcelona Project’s SA, propietat del príncep saudita, va presentar una querella per presumpta estafa i ocultació dolosa dels impagaments a la Seguretat Social. Aquesta companyia és propietària a Barcelona del denominat Complex Reial, que inclou l’Hotel Fairmont Rey Juan Carlos I i el Palau de Congressos de Catalunya. Joan Gaspart era l’encarregat de l’arrendament i explotació del complex a través de la seva societat HUSA.

El príncep saudita, representat per l’advocat Javier Yagüe, del despatx d’advocats Amparo Legal, centra la seva querella en l’estafa "per la dolosa ocultació dels impagaments a la Seguretat Social per import de més de 15 milions d’euros per part de les societats Hostelería Unida SA, (HUSA) i Banquetes Reunidos SL a la societat  Barcelona Project’s SA, per a la qual cosa es va fer servir un acord de resolució de contracte on es fixava un preu que de cap manera hauria sigut el mateix si no hagués existit l’engany omissiu". Gaspart, que ha declarat com a imputat, ha assegurat aquest dilluns que no va enganyar el príncep saudita, ja que aquest coneixia perfectament els diners que es devien a la Seguretat Social.

La hipoteca per recaptar fons

Notícies relacionades

La querella també relata que, aprofitant la seva situació, Gaspart i la seva família, "en una actuació desesperada per obtenir diners" per "atenuar la catastròfica situació financera d’Husa", van sol·licitar un préstec amb garantia hipotecària per 1,6 milions d’euros, en què van posar com a garantia el Palau de Congressos "sense el consentiment i ni tan sols el coneixement de Barcelona Project’s", aprofitant-se d’uns poders atorgats en el passat. En aquest sentit, l’empresari hoteler, segons fonts de l’acusació, ha reconegut davant del jutge que aquests diners van anar a parar Husa.

A més de Gaspart i dos dels seus fills, també imputats, també ha declarat al jutjat el representant legal d’Husa. Fonts de l’acusació particular han explicat després dels interrogatoris, que han durat gairebé quatre hores, que sol·licitaran la compareixença de diversos testimonis i presentaran nova documentació per demostrar que van ser víctimes d’un engany.