30 milions d'inversió

Reig Jofre preveu contractar 100 persones amb l'ampliació de la seva planta de Barcelona

El nou edifici, de 2.500 metres quadrats, començarà a operar el 2021

reigjofre

reigjofre

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Reig Jofre preveu contractar 100 persones en els pròxims cinc anys per operar la seva nova planta de medicaments injectables de Sant Joan Despí. El conseller delegat de la companyia, Ignasi Biosca, va assegurar en l’acte de col·locació de la primera pedra que la infraestructura suposarà una injecció de "riquesa per al país" i que aconseguirà conjugar una millora dels nivells de qualitat amb més productivitat. 

El nou edifici tindrà 2.500 metres quadrats i disposarà de tres grans liofilitzadors amb què es preveu triplicar la capacitat de producció de la planta, fins a assolir els 50 milions de vials liofilitzats a l’any. "L’objectiu és posar a disposició de les ‘biotech’ espanyoles i de tot el món una instal·lació industrial d’alt nivell", va explicar Biosca. Malgrat que la instal·lació serà completament automàtica i aïllada, requerirà un volum de personal elevat per alimentar la sofisticada maquinària nord-americana que s’hi instal·larà. Una tercera part de les contractacions es destinarà a controls de qualitat.

El director de la planta, Enric Jo, va assegurar que es tractarà de "la línia de producció més moderna i avançada en el seu camp a Espanya". La planta basarà la seva competitivitat en processos automatitzats en què el producte estarà aïllat del contacte humà per evitar qualsevol risc de contaminació, i permetrà abordar el desenvolupament i la fabricació tant de productes innovadors d’origen químic i biològic com de biosimilars.

El director de la planta ha explicat que l’edifici es compondrà d’un soterrani, que ja està construït, i de tres noves plantes: la primera planta estarà destinada a l’empaquetament dels vials ja produïts, a la tercera s’hi ubicaran equips tècnics que donaran suport a la mateixa línia de producció, i a la segona planta és on es col·locaran les línies en què es produeix el procés de liofilització.

Biosca ha explicat que, després de concloure les obres d’ampliació de la planta, en la qual han invertit 30 milions d’euros, requeriran totes les autoritzacions de les autoritats, tant europees com dels països on preveuen exportar.

La companyia exporta el 60% de la seva producció i té presència al Japó, Indonèsia i Corea del Sud, i preveu arribar als Estats Units en aquest exercici, a falta de l’obtenció de les aprovacions requerides per entrar en aquest mercat. Segons Biosca, paral·lelament desenvolupen una estratègia d’obrir nous mercats i d’anar introduint nous productes en aquesta planta, que venen de desenvolupaments interns de Reig Jofre i de desenvolupaments que fan en col·laboració amb altres companyies.

Notícies relacionades

"Tenim una part, que és anar creant producte, i una altra part que és anar obrint mercats. Tenim un equip de set persones que estan constantment amb una política d’obrir mercats pel món i buscant socis comercials de cada mercat", ha dit.

Quant a les contractacions, el conseller delegat ha afirmat que les primeres 20 es repartiran entre finals del 2019 i, sobretot, el 2020, mentre que preveuen arribar a les 50 el 2022 i a les 100 persones de cara al 2023 i 2024, que se sumaran als 340 treballadors que té la companyia a Sant Joan Despí.